USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Гравці та тренер БК «Старий Луцьк» – про міжсезоння, склад та старт у Вищій лізі

27 Вересня 2018 19:19
Вже невдовзі стартує Вища ліга чемпіонату України з баскетболу 2018-2019, в якому братиме участь баскетбольний клуб з обласного центру Волині «Старий Луцьк - Університет». Це право лучани здобули в минулому сезоні, перемігши в Першій лізі. Впродовж міжсезоння гравці команди здебільшого виступали на турнірах 3 на 3, однак наразі вже готові до виступів в чемпіонаті, адже, як обіцяє керівництво клубу, чемпіонат розпочне минулорічний переможний склад. Зокрема, першу гру баскетболісти зіграють проти БК «Рівне» 6 і 7 жовтня на виїзді, а ігри вдома розпочнуть з БК «Хімік-2» 13 і 14 жовтня, тож вони просять вболівальників прийти та підтримати їх у цьому протистоянні.

Про це йшлося 27 вересня під час прес-конференції, присвяченій старту сезону.

Наразі головний тренер команди «Старий Луцьк - Університет» Володимир Журжій готує збірну України 3 на 3 до юнацької Олімпіади в Буенос-Айресі, тож представники ЗМІ спілкувалися з віце-президентом клубу та тренером Дмитром Чайковським, капітаном команди Едуардом Федчуком, а також тренером студентської команди, який водночас є гравцем «Старого Луцька», Петром Глушком.

Робота в міжсезоння

Першим взяв слово віце-президент та тренер БК «Старий Луцьк - Університет» Дмитро Чайковський, який розпочав з того, що минулий сезон команда завершила на вершині Першої ліги, тож по спортивному принципу здобула право виступати у Вищій лізі.

«Протягом літа ми старалися розвиватися в спортивному плані, адже тренування відбувалися протягом усього періоду. Після закінчення сезону хлопці переключилися на формат 3 на 3 – це вже олімпійський вид спорту», - зазначив Дмитро Чайковський.
Він повідомив, що також у міжсезоння працювали над тим, аби покращити структурну складову клубу, зокрема домовилися з Волинською обласною дитячо-юнацькою спортивною школою, щоб грати в їхньому залі усі ігри клубу першого групового етапу, адже цей зал краще готовий для ігор Вищої ліги. Втім, тренер подякував керівництву СНУ імені Лесі Українки, адже минулого сезону команда виступала у спорткомплексі університету.

Своєю чергою, капітан «Старого Луцька» Едуард Федчук привітав усіх з закінченням перерви, адже всі чекають початку нового сезону. Він розповів, що влітку баскетболісти команди їздили на відбіркові тури змагань баскетболу 3 на 3, адже це досить цікавий вид спорту, який дав багато корисної інформації та дозволив підвищити майстерність.

«Ми брали участь в семи турнірах, і на кожному з них були досить хороші суперники, які давали змогу добре потренуватися, тож відпустка вийшла досить корисною. Зараз ми вже повноцінно готуємося до гри 5 на 5», - зазначив капітан.

Окрім того, він анонсував створення чемпіонату України 3 на 3, тож на відсотків 90% луцькі баскетболісти братимуть там участь.
Робота по залученню вболівальників

Першу домашню гру команда зіграє 13 чи 14 жовтня, тож вже зараз триває робота над тим, аби на матчі ходило якнайбільше вболівальників.

«Ми хочемо, щоб баскетбольні матчі викликали у людей інтерес. Зараз ведуться переговори з групою підтримки, яка буде підтримувати команду, також буде маскот (талісман команди, - ВН), але поки що залишимо в таємниці, як він виглядатиме. Окрім того, будемо продовжувати нашу традицію у проведенні конкурсів на матчах», - розповідає наставник команди, наголошуючи, що гравці насамперед будуть радувати вболівальників своєю грою та перемогами.

Едуард Федчук додав, що також має бути популяризація баскетболу, зокрема майстер-класи у школах Луцька та області, аби залучати більше дітей, які поведуть за собою дорослих на матчі.

«Ми завжди відкриті для людей. Прийти на тренування, поспілкуватися чи зіграти – у цьому немає жодних проблем, ми тільки за це», - зазначив капітан «Старого Луцька».
Окрім того, Дмитро Чайковський пригадав, що минулоріч під патронатом клубу провели дитячий чемпіонат міста «Шабля». В цих змаганнях діти 5-8 класів відчули, що таке баскетбол, кожна школа, яка брала участь, зіграла шість повноцінних матчів протягом року, а наприкінці збірна турніру зіграла матч з основною командою «Старого Луцька». Це було дуже захоплююче для дітей, тож він анонсував проведення цих змагань і цього року, адже вже є чимало охочих шкіл.

Зокрема, наразі ведуться перемовини з різними агенціями щодо залучення на матчі цікавих людей. А Едуард Федчук, своєю чергою, запевнив, що наприкінці сезону подарує свою футболку найактивнішому вболівальнику.

Університетська команда

Як розповів гравець «Старого Луцька» та водночас тренер студентської команди Петро Глушко, зараз іде активна підготовка команди до участі в студентській баскетбольній лізі, а також у відкритому чемпіонаті міста.

«В університет вступило чимало молодих гравців, зокрема Максим Дейна, Володимир Коцько, Андрій Прудяк, які будуть допомагати нам у нинішньому сезоні. До того ж, Володимир та Андрій виступатимуть ще й у Вищій лізі», - каже Петро Глушко.

Наставник студентів наголосив, що формат студентської ліги буде схожим до формату Універсіади. Він підкреслив, що для Прудяка та Коцька додаткова участь в студентській лізі та чемпіонаті міста – лише плюс, адже вони є молодими гравцями, тому їм потрібна ігрова практика.
Фінансування команди

Дмитро Чайковський акцентував, що всі знають, в якій ситуації весь спорт, зокрема ігрові його види, які є дуже затратними. Він зауважив, що, напевно, жодна зі спортивних команд у Луцьку не матиме стовідсоткових гарантій, що закінчить сезон.

«Є задекларована підтримка від міської та обласної влади. Ми будемо все робити для того, щоб розвивати впізнаваність клубу на Волині та в Україні. Однак наш президент Олексій Мельник, зокрема його компанія, дає нам гарантії та робить усе, щоб клуб розвивався, як структура. Нам потрібно зробити все, щоб команду підтримала як влада, так і бізнес. Я думаю, що представників соціально-відповідального бізнесу в Луцьку вистачає, але зі свого боку нам потрібно зробити все, щоб нас помітили і про нас говорили», - наголосив віце-президент.
Кадрова політика

Дмитро Чайковський запевнив, що один з найкращих гравців команди у минулому сезоні Олег Салтовець буде виступати за «Старий Луцьк» і в цьому сезоні. Також він зауважив, що першу гру розпочинатимуть таким же складом, який завершував Першу лігу, однак наразі ще займаються комплектацією команди.

«Є позиція клубу в тому, щоб ми почали сезон у тому ж складі, в якому виграли Першу лігу. Розпочавши чемпіонат, ми вже тоді будемо робити певні висновки, чи потрібно нам підсилюватись», - говорить Дмитро Чайковський.

Про суперників та амбіції команди

Зі слів тренера, в чемпіонаті немає суперників на голову сильніших, однак дуже підсилилися команди з Рівного та Тернополя. Це, на його думку, будуть основні конкуренти «Старого Луцька». До того ж, Львівська Політехніка підсилилася гравцем збірної України Станіславом Завадським, і вони, зі слів Чайковського, не будуть пасти задніх.

«У кожному матчі ми гратимемо на перемогу, а вже, за перебігом подій, дивитимемося на наші сильні та слабкі сторони. Кожен клуб хоче боротися за медалі. Ми маємо дві групи по дев’ять команд, тому щоб продовжити далі боротьбу потрібно зайняти місце у першій четвірці, тобто чотири перші команди групи продовжить змагання за 1-8 місце чемпіонату. Наше завдання – бути не нижче четвер того місця в групі», - розповідає Дмитро Чайковський.

Про аматорський чемпіонат міста з баскетболу

Насамкінець віце-президент «Старого Луцька» виразив, що цього року в Луцьку відбудеться конкурентний відкритий чемпіонат міста, адже ще у минулому році у ньому брали участь команди з Львівщини та Рівненщини. Цього року вони також мають намір виступати у турнірі. Також для участі в чемпіонаті хочуть залучити й професійних гравців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus