USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Керівництву ЛНТУ закидають незаконне звільнення викладача

27 Грудня 2017 18:05
Ректору Луцького національного технічного університету Петру Савчуку дорікнули, мовляв, у виші часто звільняють викладачів. На що Савчук запевнив, що виш проводить відкритий конкурс на посади, а подекуди на одне місце викладача претендує 4 особи, тож бувають випадки, що нинішні викладачі просто не витримують конкуренції.

Про це говорили 27 грудня під час презентації нової спеціальності у Луцькому національному технічному університеті.

Так, представниця газети «Урядовий кур’єр» Ольга Булковська зауважила, що зараз відбувається звільнення людей, завдяки яким була відкрита спеціальність «Прикладна лінгвістика». Зокрема, звільнили єдину викладачку польської мови Ірину Войтенко.

«Наразі в університеті залишився єдиний викладач німецької мови, адже конкурс відбувався з порушеннями», - каже Ольга Булковська.

Втім, ректор «політеху» Петро Савчук відкинув усі звинувачення щодо нечесності конкурсу.

«Стосовно порушень, то їх просто не було, адже це був відкритий та чесний конкурс. Конкуренція в університеті зростає. Найближчим часом вчена рада буде затверджувати результати попереднього конкурсу. До прикладу, на «IT-шній» кафедрі на одну посаду претендувало 4 людини, з яких троє закінчили СНУ.

Стосовно моральної сторони, то тут можуть виникати запитання, оскільки потрібно «руками й ногами» тримати своїх працівників, які давно вже працюють у цьому виші. А тим викладачам, які не виграли конкурс, було запропоновано декілька видів педагогічного навантаження, які абсолютно не вплинуть на їхній заробіток та перевантаженість. Зокрема, є коледж, де викладач може працювати і йому буде йти стаж, також є відділ референтного навчання. Але є проблема – не всі хочуть викладати там, де немає можливості отримати заангажовану мотивацію (хабар, - ред.), особливо при спілкуванні зі студентами, які погано знають мови», - зазначив Савчук.

Щодо Ірини Войтенко, то очільник вишу повідомив, що викладачка програла конкурс. «Є акт, де Ірині Войтенко було запропоновано два види аудиторного навантаження, але, на жаль, вона сказала, що бере паузу».

Втім, Ольга Булковська зауважила, що не всі члени робочої групи, які розробляли спеціальність, мали стаж більше 10 років, а це є порушенням.

На що Петро Савчук заявив, що зараз буцімто настільки чесно і не заангажовано відбувається процедура надання права на відкриття нових спеціальностей, що будь-яке питання завдяки зв’язкам вирішити неможливо, оскільки на сайті МОН визначені чіткі критерії, згідно з якими комісія із залученням громадськості здійснює експертну оцінку спеціальності.

«В Україні не було ще жодного випадку, де ставили б під сумнів результати відкриття спеціальності», - зауважив ректор. Також він висловив готовність продемонструвати усі документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
СНУ Показати IP 27 Грудня 2017 18:19
А сама так звана завідувач кафедри має солідний стаж лаборанта і ні дня не викладала на прикладній лінгвістиці. Конкурс - то велика сила, малята ха-ха-ха
небайдужий Показати IP 27 Грудня 2017 20:33
а для проведення "чесних конкурсів" ректором Савчуком П.П. використовувались підлі дії і незаконні схеми!!!!!! Ганьба!!!!
321 до небайдужий Показати IP 27 Грудня 2017 22:57
Да шкода, що мусара техніку колись не встигли поставити.
007 Показати IP 27 Грудня 2017 23:15
У бувшого вчителя праці дуже липкі руки.Словом непотрібна людина.
Своя Показати IP 28 Грудня 2017 10:32
Є така притча про Лисицю і зелений виноград. От лисичка, коли не змогла дістати в силу своєї низькорослості стиглі грона винограду відразу сказала, що він просто зелений і кислий. Якщо не можна дали логічних пояснень бо їх нема, то легше людину обгадити...
123 до Своя Показати IP 28 Грудня 2017 11:09
Прекрасне порівняння, з хітроб, підступною та злодійською твариною. Видно ви як своя дуже добре знаєте пана Савчука.
321 до 123 Показати IP 28 Грудня 2017 11:10
Те що зелень Савчук любить це напевно таки правда.
Наталі Показати IP 28 Грудня 2017 10:55
То так є!!!!!! За два місяці з однієї кафедри злили аж троє висококласних фахівців!!!!!! Совість у людей дорівнює нулю!!!!!
до до Наталі Показати IP 29 Грудня 2017 00:25
а ви вникніть у справу і поцікавтесь науковими здобутками цих "висококласних фахівців"
Говорить Україна Показати IP 28 Грудня 2017 21:49
Геть гнати треба трудовика! Не рахується із колективами, бабло тільки треба! На що дивиться Волинська обласна рада! В аудиторіях грибок і срач, холодно! Не говорячи про туалети!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus