USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому ВНЗ – нова спеціальність

27 Грудня 2017 12:37
Вже наступного року на кафедрі української та іноземної лінгвістики Луцького НТУ розпочнеться набір на спеціальність «035 – Філологія (прикладна лінгвістика)», на якій буде 10 державних місць.

Нову спеціальність презентували 27 грудня у стінах університету.

Зауважимо, що для вступу потрібні сертифікати ЗНО з української мови, іноземної мови, а також історії України чи географії. Опісля здобуття освіти випускники можуть бути викладачами англійської та німецької мов, інформатики, програмістом, перекладачем, розробником програмного забезпечення та веб-дизайнером.

Окрім того, для студентів цієї спеціальності університет пропонуватиме стажування в іноземних ВНЗ Польщі, Великобританії, а також Німеччини та Нідерландів.

Як розповів ректор ЛНТУ Петро Савчук, в університеті планують рухатися шляхом запитів від роботодавця та готувати фахівців під споживача, адже для роботодавця важливо, щоб у нього були працівники, які можуть виходити і на інші ринки.
З його слів, була потреба у створенні кафедри, адже технології, які дозволяють робити машинний переклад, не враховують багато нюансів, зокрема тематику.

«В університеті потужний IT-факультет, адже одна з ніш, яка не заповнена, - це вдосконалення цих програм», - каже Петро Савчук.

Також він висловив сподівання, що відкриття спеціальності дозволить запросити на навчання талановитих дітей, які цікавляться мовами: «За два роки, я думаю, ви не впізнаєте наш університет у мовному плані».

Як пояснила кандидат філологічних наук, завідувач кафедри української та іноземної лінгвістики Оксана Смаль, прикладна лінгвістика поєднує як гуманітарні, так і технічні дисципліни.

«Прикладна лінгвістика займається створеннм штучних мов, розробкою методів реферування, машинного перекладу тв створення синтезаторів мови. Студенти будуть займатися не лише вивченням мов, а й їхнім дослідженням за допомогою IT-технологій. Ми включили якомога більшу кількість практичних дисциплін. Також наш університет пропонує не лише якісну освіту, а й досвід стажування студентів в європейських вузах. Окрім того, в якості факультативу, студенти матимуть змогу вивчати польську мову. Мовну складову буде підсилювати волонтер Корпусу Миру Джейсон Маккрола, у якого ми зможемо запозичити певний досвід», - зазначила Оксана Смаль.
Своєю чергою, волонтер Корпусу Миру Джейсон Маккрола зауважив, що в багатьох виникає питання, у чому різниця між прикладною лінгвістикою та звичайною лінгвістикою.

«Прикладна лінгвістика – це наука, що корелює емпіричні та практичні дослідження та є центром використання світової науки. Прикладна лінгвістика допомагає зібрати всі емпіричні дані, та допомагає правильно їх використовувати. Основою прикладної лінгвістики є вивчення та опрацювання мови. Ця наука передбачає застосування різних дисциплін, зокрема авіація, право, медицина та інші. Якщо ви використовуєте гугл-перекладач, то побчите, що ця спеціалізація досить вдосконалилася. Через вивчення інших мов можна краще вивчити свою мову. Перевагою вивчення прикладної лінгвістики є те, що знання можуть використовувати у мовній сфері, а також у сфері комп’ютерних технологій», - розповів Джейсон Маккрол.
Щодо ціни на навчання, то в університеті будуть орієнтуватися на ринок, адже ціна навчання нижча, ніж капіталовкладення на підготовку якісного фахівця. Підготовка фахівця коштує на 30% більше, ніж вартість навчання. Університет претендує на 10 державних мість та 50 місць загалом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 27 Грудня 2017 13:57
А чому б не випускати ще й фахівців шоу бізнесу. Ці хоч шкоди суспільству не принесуть. Краще зайнялися б серйозною підготовкою інженерів, а то приходять на роботу "спеціалісти" з дипломами даного ВНЗ інженерних спеціальностей і не вміють навіть площу прямокутника порахувати. Ще таких же філологів будемо мати. Шкода лише грошей платників податків, якими оплачують навчання таких спеціалістів.
студентка Показати IP 27 Грудня 2017 16:25
Цей Савчук рідкісної форми непорядна людина.Які спеціальності.Там у цьому вузі ніхто нікого не вчить.У нас на факультеті вчилося 4 чоловіка, а заочники навіть на сесію не приїжджали, особливо полішуки. Приїхали заплатили йому в лапу і його підопічним і все поставлено і вивчено.Головне диплом- в бібілотеці буде працювати- це точно.Там ума непотрібно, але диплом обов"язково і якщо мама чи тато,дядько чи сват працює в адміністрації чи в іншій структурі.Отак специ випускає таш вуз в приватну структуру їх точно ніхто не візьме.
Міністерство Показати IP 27 Грудня 2017 23:18
Коли вже настане той день, коли люди визнають, що такі дипломи нікому не потрібні і ті всі "спеціальності" і ВНЗ з "еректорами" закриють до бісової матері? Скільки можна себе обманювати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus