USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Керівництву Нацбанку можуть оголосити про підозру, - нардеп

25 Квітня 2017 08:14
Народний депутат Ігор Луценко заявив, що деяким керівникам Національного банку України можуть повідомити про підозру у вчиненні злочину.

З’явилася попередня інформація, що, можливо, найближчими тижнями як не ГПУ, так НАБУ відважиться оголосити підозру Гонтаревій або Рожковій, написав Луценко у соцмережі Фейсбук.

Депутат повідомив, що минулого тижня давав свідчення Генпрокуратурі щодо діянь Гонтаревої та Рожкової.

За його словами, слідству вдалося зібрати потужний масив даних щодо масштабних зловживань керівництва НБУ.

Як нещодавно розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, НАБУ розслідує справу виведення комерційними банками мільярдів гривень за кордон. Ці кошти вони отримали від Нацбанку як кредити рефінансування. НАБУ вже провело обшуки в НБУ, де цій процесуальній дії не пручалися, а навпаки - надали всі документи. Нині чекають відповіді на запити з-за кордону. Також опитають майже все керівництво Нацбанку, аби з'ясувати законність виведення коштів за межі України та можливу причетність топ-менеджерів регулятора до цього.

Нагадаємо, обшуки в Нацбанку працівники НАБУ провели 29 березня. Тоді Ситник заявив, що кримінальне провадження стосується керівництва НБУ. Керівництво регулятора співпрацювало зі слідством та надало необхідні документи.

За даними НАБУ, посадові особи НБУ діяли в інтересах третіх осіб – допомагали кільком комерційним банкам. З неофіційних джерел стало відомо, що обшуки відбувалися і в кабінеті заступника керівника Нацбанку Катерини Рожкової, а сама справа може бути пов'язана з державним рефінансуванням банку "Платинум".

"Це може бути пов'язане з персоналією Рожкової, котра могла діяти в інтересах певних фінансистів російського походження, оскільки вона в них працювала в структурах Кауфмана", - пояснив нардеп Ігор Луценко. Втім, він також озвучив і ще одну версію – про правомірність припинення діяльності кількох комерційних банків.

Своєю чергою колишній глава СБУ Валентин Наливайченко розповів, що незабаром в НБУ повинен бути проведений міжнародний аудит. Наливайченко заявив, що саме в зв'язку з цим Валерія Гонтарєва хоче по-швидкому покинути пост глави Нацбанку, так як є ймовірність, що там можуть знайти корупцію.

Читати ще: Чому Гонтарева втікає з НБУ? Думка

Нагадаємо, Гонтарева заявила, що вже запропонувала президенту декількох професіоналів банківської справи в якості кандидатів на посаду глави НБУ. Свою роботу на цій посаді вважає успішною і збирається після відходу відпочити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 25 Квітня 2017 08:49
Молодці! Попередили злодюг - Гонтарєву і Рожкову про їхні майбутні арешти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus