USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому Гонтарева втікає з НБУ? Думка

12 Березня 2017 16:00
Голова Нацбанку Валерія Гонтарева де-факто підтвердила свою майбутню відставку, адже вона не хоче бути цапом-відбувайлом за ті наслідки, які принесе Україні блокада Донбасу.

Таку точку зору висловив нардеп і секретар парламентського комітету з національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає виданя «Грушевського 5».

«Яким чином нарада голів фракцій може впливати на прийняття рішення щодо відставки, адже якщо відповідна постанова про складання повноважень буде ініційована або президентом України, або за власним бажанням Гонтаревої, вона в будь-якому випадку буде розглядатись ВР за наявності або відсутності голів фракції її розглядати. Я, власне, припускаю, що такі дискусії можуть бути всередині НБУ, і пов'язані вони виключно з блокадою, яка зараз триває на Донбасі», - повідомив Вінник в ефірі радіостанції «Голос столиці».

З його слів, незабаром зупиниться велика кількість металургійних підприємств, які забезпечують значну кількість валютної виручки України.

«До 10% загального балансу нашого валютного фонду, експортної виручки забезпечується за рахунок металургії. Це вікно можливостей важливе для України саме сьогодні, адже на світових ринках продукція металургії зараз зростає, і це б могло б забезпечити до 10% росту ВВП до України в 2017 році, але, на жаль, ми можемо цим не скористатись. Водночас отримаємо дуже негативну курсову тенденцію, яку відчує кожен українець. І Гонтарева це розуміє, і вона не хоче бути цапом-відбувайлом за те, що ніяк не може зупинити, тому що реформа, яка відбулась, є ринковою і правильною, але якщо надходження валюти в Україну зменшиться, то, відповідно, це відчує кожен українець», - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГОНТАРЄВА ЛЯКАЄ УКРАЇНЦІВ ЗДОРОЖЧАННЯМ ДОЛАРА

Як повідомлялося раніше, після більш ніж 2,5 років роботи у Нацбанку його голова Валерія Гонтарева прийняла рішення піти у відставку. Проте, у НБУ нформацію про можливу відставку голови Національного банку Валерії Гонтаревої спростовують, хоча у ЗМІ й почали шукати можливу заміну Гонтаревій. Однак диму без вогню не буває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІТИ НЕ МОЖНА ЗАЛИШИТИСЬ: НАСЛІДКИ МОЖЛИВОГО ЗВІЛЬНЕННЯ ГОНТАРЕВОЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 12 Березня 2017 17:25
Не у відставку її, а на лаву підсудних!
василь пушко Показати IP 12 Березня 2017 18:29
Гонтаревий нас рать на всих и вся! Гонтарева з грошима одурманених украинцив найде соби тепле мисце пид сонцем. Пеця ЛиПЕЦкий и его партнерша по бизнесу Гонтарева то два сапога пара!
ну й Показати IP 12 Березня 2017 18:30
пацюки з корабля коли корабель тоне.
Тая Показати IP 12 Березня 2017 18:39
Бачу, що треба перепроситись з тою, яка вже чи не двічі вивела Україну з економічної кризи. Маю очевидно на думці ЮВ Тимошенко. Свідками її осягнень крім олігархів є народ України, Який дуже часто завдяки олігархам не добачаає Її осягнень.
хахоль Показати IP 12 Березня 2017 19:31
цього пройдисвіта і поліном не вигониш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus