USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Хабар-не-хабар: луцького поліцейського затримали за спробу врегулювати конфлікт, – джерело

11 Квітня 2019 16:51
Оперуповноважений, якому інкримінують вимагання хабара у розмірі 3500 гривень за невідкриття кримінального провадження щодо дівчини, яка вкрала телефон, насправді намагався залагодити конфлікт та пропонував її батьку заплатити ці кошти потерпілому. Під час цієї зустрічі чоловіка і затримали.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах.

8 квітня стало відомо, що співробітники Служби безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури та за участі працівників внутрішньої безпеки поліції затримали оперуповноваженого Луцького міськвідділу.

«Оперативники спецслужби встановили, що поліцейський систематично вимагав від мешканця обласного центру три з половиною тисячі гривень. За вказану суму зловмисник обіцяв не розпочинати досудове розслідування за фактом можливої причетності доньки чоловіка до крадіжки мобільного телефону», – повідомили правоохоронці.

З власних джерел виданню стало відомо, що йдеться про оперуповноваженого Олега Полюховича, і, як стверджують джерела в правоохоронних органах, слідчий в цій ситуації насправді є потерпілим.
«Неповнолітня вкрала телефон. Оперуповноважений запропонував її батьку відшкодувати потерпілому гроші за телефон, тоді можна було б уникнути кримінальної справи. Мовляв, для чого дівчині псувати життя. Батько спочатку погодився, а потім заявив органам, ніби Полюхович вимагав в нього хабар», – каже співрозмовник.

З його слів, затримання відбулось в момент зустрічі між оперуповноваженим, батьком дівчини, яка вкрала телефон, та потерпілим. Того дня оперуповноважений мав вихідний день.

«Полюхович навіть в руки тих грошей не брав, бо вони призначені були для потерпілого як компенсація за телефон.

За моєю інформацією, на руках в нього не знайшли слідів речовини, якою маркують купюри. Під час затримання на нього навіть не одягали кайданки, бо і підстав не було», - зазначає джерело.
Як повідомили правоохоронці після затримання, вирішувалось питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зрештою суд призначив йому близько 40 тисяч гривень застави.

«Безперечно, оперуповноважений не мав повноважень вчиняти такі дії. Але ніякого хабара він не вимагав», – переконують колеги Полюховича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Алекс Показати IP 11 Квітня 2019 17:54
Що , оперу освіти не хватає? Чи сторони самі не домовляться? Хотів процент. Заробляльщики . Прямо благородний арбітр.
Феміда Показати IP 11 Квітня 2019 17:56
І кому ви втираєте ?
11 Показати IP 11 Квітня 2019 19:11
Позорище СБУ за таку роботу!!!!! Тільки вміють людей підставляти!!!
777 Показати IP 11 Квітня 2019 20:50
В Європі давно діє інститут медіатора - посередника в досудовому врегулюванні дрібних спорів. Можливо, оперативник тільки з семінару з цих питань приїхав )))
Влада Показати IP 12 Квітня 2019 14:36
Одні розумники позбирались! Немає слів на вас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus