USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хакери не припиняють атакувати сайт Міноборони України

16 Лютого 2022 11:48
Міністерство оборони повідомило, що кібератаки на сайт відомства не припиняються.

Вони спрямовані на максимальне перевантаження серверних потужностей, на яких працює сайт, пише Бабель.

Хакерам вдалося знайти вразливі місця у коді сайта. Фахівці з кібербезпеки активізували додатковий захист і отримали техпідтримку від американських колег. Весь трафік перескерували на додатковий сервіс захистув США.

«Ми маємо розуміння про природу атаки: зловмисники нічого не зламували, не намагались завантажувати канал або припиняти роботу провайдера, але скерували на сайт багато специфічних запитів, щоб перевантажити наявні серверні потужності надлишковими обчисленнями», – заявили у відомстві, додавши, що роботу сайта незабаром буде відновлено.

Станом на 11:30 середи, 16 лютого, сайт запрацював. Однак у Міноборони попередили, що атаки іноді повторюватимуться, доки сайт не буде професійно оновлений. Відомство вже запланувало період відповідних робіт.

Крім того, у ніч на 16 лютого тривала DDOS-атака на інші об’єкти критичної інфраструктури України – державні банки «ПриватБанк» та «Ощадбанк».

Про те, що сайти зазнали небувалої DDOS-атаки, повідомив голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний у Facebook.

«Небувалої – це означає, що проти нас працювали безпрецедентно потужно, професійно та не шкодуючи ресурсів, аби лише зашкодити якнайгірше. Обидва банки вистояли! Жодної загрози збереженню коштів немає! Жодної! Незначні (повірте, я знаю про що кажу) і короткострокові незручності – це ні про що», – написав Пишний.

Фахівцям банків слід віддати належне.

«Те, що роблять ІТ-команди банків та інших об’єктів критичної інфраструктури, сьогодні, а точніше, робили вчора, роблять сьогодні та робитимуть найближчими часом – це оборона життєво важливих сфер життя країни і спокою суспільства. Це також лінія фронту – кіберфронту», – прокоментував ситуацію Пишний.

Крім того, учора приблизно о 20:00 услід за банками потужної DDoS-атаки зазнав і портал «Дія», що було очікуваним.
«Початковий вектор – Росія та Китай. Десь 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку за секунду. Наші фахівці швидко «обрізали» цей напрямок, але атака повернулася вже із Чехії та Узбекистану. І знову була «відбита». Для користувачів «Дії» атака залишилася непомітною, зазначив у своєму Телеграм-каналі очільник Мінцифри Михайло Федоров. – Працюємо під постійним тиском та провокаціями, але максимально мобілізовані та сконцентровані. Зберігаємо спокій та рухаємося далі» .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
В . Показати IP 16 Лютого 2022 12:12
Так в чём проблема тоже атакуйте банки и гос сайты оккупантов
шалом гiднюки Показати IP 16 Лютого 2022 12:56
Воно свiй сайт захистити неспроможне...
Анонім Показати IP 16 Лютого 2022 12:57
Треба всьому міністрству гарно і дружньо гімна співати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus