USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Харків’янин налагодив на Волині виробництво військової амуніції

3 Травня 2022 19:32
Окупанти розбомбили підприємство Владислава Будаєва в Харкові, де він сім років шив амуніцію для військових. Тепер він намагається все розпочати з нуля у Нововолинську, куди переїхав, рятуючись від ворожих ракет.

Дружину та двох дітей відправив за кордон, а сам налагоджує виробництво. Місцева влада підшукала приміщення – навчально-виробничий комбінат (поки учні вчаться дистанційно). Тут уже є обладнання, зокрема швейні машинки, а працівники – вимушені переселенці, які тепер разом працюють на перемогу.

«Ніхто з нас не розумів, що таке справжній вибух. І о п’ятій ранку 24 лютого ми прокинулися від цих вибухів», – пригадав харків’янин.

Кілька ночей він із родиною рятувався від бомбардувань у підвалі. Згодом сім’я вирішила виїжджати.

«Почало прилітати в мікрорайон. Будинки руйнувалися, розліталися в усі сторони уламки. Безліч смертей. Це не передати словами. Це справжній геноцид. Це знищення населення», – зазначив Владислав Будаєв.

Після того, як відправив дружину та дітей за кордон, чоловік взявся за відновлення своєї справи на Волині – пошиття амуніції для військових (підприємство «Амрок»). Усе його виробництво в Харкові розбомбили.

За місяць завдяки підтримці держави виробництво вдалося запустити, але не на повну, адже бракує деяких тканин і окремого обладнання. Працюють у приміщенні навчально-виробничого комбінату. Поки учні навчаються дистанційно, тут шиють військову амуніцію на фронт.

«Персонал у нас є. Працюють двоє місцевих, а також переселенці», – сказав підприємець.
Одна зі швачок Світлана на Волинь приїхала з Чернігова. Вона зазначила: «Мріється про перемогу і відбудову нашої країни, щоб вона якнайшвидше стала такою гарною, як була, або ще кращою».

Повертатися до Харкова Владислав Будаєв поки не збирається. Якщо й надумає, то розвивати виробництво на Волині буде й надалі. Поки стежить за новинами з рідного міста, співпереживає та висловлює підтримку тим, хто залишився в Харкові: «Ми вже перемогли. Нам залишилося дотиснути і вигнати окупантів».

Загалом харківське підприємство вже шосте, яке переїхало в Нововолинськ. Однак місцева влада готова надати можливості всім, хто шукає місце, куди можна релокувати бізнес, аби й далі його розвивати для підтримки нашої економіки.

«У нас створено дорожню карту для кожного підприємства, яке хоче провести релокацію. Маємо великий список місць із фотографіями, інформацією про площу, виробничі особливості», – розказав Нововолинський міський голова Борис Карпус.

На сьогодні міськрада має вже понад 30 запитів від підприємств із зони бойових дій чи окупованих територій. Шість виробництв уже працюють у Нововолинську, зокрема й згадане харківське підприємство з пошиття військової амуніції.

«Вони виготовляють розвантажувальні жилети для військових. Це дуже затребувана річ у цей час. Власник Владислав Будаєв звернувся до нас із пропозицією. Оперативно надали йому частину приміщення міжшкільного навчально-виробничого комбінату, де проходили курси кравців. Владислав також залучив до роботи місцевих фахівців і переселенців. Цех активно працює», – написав Борис Карпус.
Нагадаємо, у Турійську запрацювало швейне підприємство з Краматорська, що на Донеччині. До роботи залучили і переселенців, і місцевих.

Також на Волинь переїхав Сєвєродонецький асфальтно-бетонний завод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus