USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Харківські конструктори на базі «Волинянки» створили електромобіль для військових

23 Жовтня 2022 17:18
Компактний, безшумний, а під капотом замість двигуна – електроустановка від «Ягуара». Такий автомобіль створили харківські розробники на базі «Волинянки».

Про це пишуть Харьковские известия.

«Це електричний автомобіль на базі ЛуАЗ «Волинь». Нам було поставлене завдання – безшумний автомобіль, щоб він міг пересуватися без звуку, щоб можна було чути навколо інші автомобілі, що рухаються. У ньому стоїть електродвигун. Він абсолютно безшумний, пробіг на одній зарядці – близько 200 кілометрів. Його створювали для розвідки. Щоб виконувати розвідувальні операції у лісі на пересіченій місцевості. Має підвищену прохідність», – розповів розробник електромобіля Андрій.
Цей унікальний автомобіль та ще низку дуже важливих машин для харківських військових передали представники харківської бізнес-спільности. У цій партії – швидка, бус, легковик та кілька позашляховиків.

Ця партія машин не перша і не остання, кажуть представники бізнесу. І ці автомобілі вже вирушили на бойові завдання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 24 Жовтня 2022 09:52
Керівництво ДП "АСЗ №1" та його власники в Корпорації "Богдан"! Вам не соромно?!!!! Знищили "Волинянку", а харків'яни її модернізують! Сором і ганьба вам!!!
Віталій Показати IP 25 Жовтня 2022 13:44
А налагодити випуск для армії таких. Слабо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus