USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Їхав танком напереріз ворогу: історія бойового командира з Волині

15 Січня 2023 09:26
До військового вишу Андрій, син офіцера-танкіста, вступав у 2015 році, під час війни. Тож добре розумів, яку долю для себе обирає.

Та події 24 лютого минулого року, все, що було після цього і триває дотепер, те, через що довелося пройти, вразило і змусило чимало всього переосмислити, зізнається досвідчений бойовий командир одного з танкових підрозділів волинської Князівської бригади. Його історію розповіли на сторінці 14-ї механізованої бригади імені князя Романа Великого у Фейсбуці.

«Навчився цінувати кожну мить життя і людей, які поруч, – просто пояснює воїн. – Знаєте, коли росія здійснила повномасштабне вторгнення, відчуття були дуже дивні: я, попри вже набутий на той час бойовий досвід, не міг уявити, що в січні буду їхати Київською трасою серед звичного мирного потоку автівок, а вже у лютому тією ж Київською трасою їхатиму танком напереріз ворогу…»

Після Київщини й Житомирщини, де Андрій разом зі своїм підрозділом палив ворога з засідок, він знищував його під час наступу в степах Миколаївщини, форсував річку на Харківщині, протистояв ордам противника на Донбасі, знову гнав ворога до кордонів України на Харківщині. Війна Андрія, його хлопців, і мільйонів синів та доньок України все ще триває.
Читати ще: «Нестандартність наших дій ввела противника в оману, а згодом – у розпач», – воїн волинської бригади

Він вже давно перестав рахувати знищену живу силу ворога і його техніку, не береться «вангувати», на яких саме іноземних танках невдовзі доведеться воювати.

«І «Леопардам», і «Леклеркам», і «Абрамсам», і «Меркавам» дамо раду, – жартує бойовий командир. – Наші хлопці не просто схоплюють на льоту все, що пов’язано з бойовими машинами. Вони після бойової роботи здатні і дієві поради дати розробникам техніки. Ми й на наших танках робили та робимо таке, що багатьом і не снилося. А новітніми зразками озброєння неабияк пришвидшимо нашу Перемогу!»
Читати ще: «Моя родина і Україна вірять у мене, в нас і в нашу перемогу. А це найкраща мотивація», – воїн Князівської бригади з Волині

За місяці повномасштабної війни Андрія було нагороджено медаллю «За військову службу Україні», відзнаками командира 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, багатьма відомчими нагородами. А нещодавно командир Князівської бригади полковник Олександр Охріменко вручив орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
Удома на Андрія чекають дружина і маленький дев’ятимісячний син. Кажуть, у найтяжчі часи, під час війни, народжуються найсильніші. Зважаючи на це і знаючи Андрія, сили його Арсенові позичати не доведеться.

Читати ще: Вивів з-під ворожих обстрілів побратимів і техніку: ковельчанин вісім років боронить Україну

Можливо, за трохи, після Перемоги, коли хлопчик підросте, тато розкаже йому про нашу визвольну вирішальну війну, про себе і про своїх побратимів. І хтозна, може, з часом малий Арсен захоче продовжити династію уславлених танкістів, як його тато й дідусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 15 Січня 2023 10:23
книжку з військової пропаганди нарешті прочитали до кінця?
Аноніму Показати IP 15 Січня 2023 11:18
Ти, основне, геморой свій не відлежи на дивані...
Юрій Показати IP 15 Січня 2023 11:22
Хтось книжки читає, а хтось боронить Батьківщину...
Любомир . Показати IP 15 Січня 2023 11:58
Слава Україні! Слава ЗСУ! Мабуть сотні років по тому ми і наші нащадки будемо ділити час: до Війни і після війни. Надіємось, світ теж так буде ділити. Тому що, і маю на те велику надію. світ насправді зміниться на краще. І це завдяки нашій нацїї і її ЗСУ.. Українці своєю хоробрістю, мужністю і любовю до Батьківщини розірвали многоміліардну фальшивку русні про Україну і світ побачив її такою якою вона є. Ми вибраний народ, який рятує і врятує світ від сатани. І один із славних представників є пан Андрій. Низький уклін тобі Андрію і всім нашим воякам ЗСУ від тих кого Ви захищаєте! Слава Україні!
До Андрія Показати IP 15 Січня 2023 12:52
Пан Андрій ви там в батальйоні знаєте краще ніж я на дивані ,такий кричущий і несправедливий факт. Недавно Зеленський посмертно присвоїв звання героя України механіку-водію родом із Заболоття, тільки чомусь одному з цілого екіпажу. Чим провинились командир танку та навідник , які перед тим як загинути знищили мінімум 10 ворожих цілей і командир танку та навідник роблять основну бойову роботу.Поясніть будь-ласка чи ви чи Любомир де ж та справедливість починаючи з танкового батальйону
morpheus до До Андрія Показати IP 15 Січня 2023 13:21
Наскільки мені відомо, подання на нагороду йде від командира. Тільки йому відомо, чому він одних подає на нагороду, а інших ні.
Анонім Показати IP 15 Січня 2023 13:00
Чому не відбуваються постійні ротації в воєнкоматах, серед прикордонників і в сбу,там цілі схеми з підробленими документами, на які співробітники воєнкоматів закривають очі,це все кришується працівниками сбу і прокуратури. Усі в долі. Тільки постійні ротації можуть ламати ці схеми. На посадах в воєнкоматах і СБУ засіли хапуги,які за допомогою рішал, що підроблюють документи,чудово збагачуються на війні,коли інші віддають життя за можливість змін на краще, за можливість побудувати більш справедливе суспільство у нас в Україні.
Анонім до Анонім Показати IP 15 Січня 2023 18:09
це, до речі, основна причина, чому пропаганда в Україні не дуже діє: навіщо підставляти голову, якщо існує варіант заплатити і переїхати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus