USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Їхніми іменами назвуть вулиці і школи – президент нагородив «кіборгів». ФОТО

11 Червня 2015 14:44
Президент вручив державні нагороди українським військовим, які захищали Донецькій аеропорт. Серед нагороджених – "кіборги" та батьки і дружини загиблих героїв, в тому числі і родина старшого лейтенанта Івана Зубкова (посмертно), який, попри важке поранення, не залишив поле бою і до останнього продовжував боротьбу із ворогом. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Порошенко назвав "кіборгів" найкращими українськими чоловіками, які стали справжньою українською легендою.

Президент вручив Зірку Героя України (посмертно) батькам і дружині Івана Зубкова, відважного українського воїна, який, ризикуючи життям, врятував життя своїх побратимів в Донецькому аеропорту.

"Разом з Іваном Зубковим пішли у вічність непереможеними Юрій Осаулко, Василь Григорьєв, Руслан Коношенко. Надзвичайно важливо, щоб ми пам'ятали про них", – сказав президент. "Я би дуже хотів, щоб їхніми іменами називалися вулиці, школи, бо це є наше – наша війна за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність. Маючи таких воїнів, ми в цій війні обов'язково переможемо. Герої не вмирають", – сказав глава держави.

Нагадаємо, серед мужніх "кіборгів" - чимало волинян. Так, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про волинського кіборга Ігоря Гуля. Він дивом вижив під уламками аеропорту. Більше того, вивів більше десятка військових.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ВОЛИНСЬКИЙ КІБОРГ ВИЖИВ В УЛАМКАХ ДОНЕЦЬКОГО АЕРОПОРТУ

Окрім цього, легендарний командир "кіборгів" підполковник Олег Кузьміних, якого 22 травня звільнили з полону бойовиків, - родом з Володимира-Волинського.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: КОМБАТ КУЗЬМІНИХ РОЗПОВІВ, НА ЧОМУ ТРИМАЄТЬСЯ АРМІЯ БОЙОВИКІВ

Президент подякував присутнім на церемонії представникам світового Конгресу українців та української діаспори з Канади за допомогу та підтримку українських підрозділів, яку вони надали в найважчі часи становлення української армії і продовжують надавати через проект "Підтримай солдата", в якому беруть участь канадські родини українського походження, надаючи безпосередню допомогу родинам українських воїнів.

Віце-президент Світового Конгресу українців Олена Кошарна наголосила: "Ми – одна українська сім'я. Не важливо, який у нас паспорт – канадський чи український".

Побратими Івана Зубкова продемонстрували невеличкий фільм про нього, присвячений захисту аеропорту в Донецьку. Зауважимо, що Іван Зубков – заступник командира роти вогневої підтримки по роботі з особовим складом окремого аеромобільного батальйону 95 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України. З 18 січня 2015 року безпосередньо приймав участь у проведенні штурмових дій по деблокуванню підрозділів, які обороняли Донецький аеропорт. Старший лейтенант вміло керував оборонним боєм, в найскладніші моменти викликаючи вогонь артилерії на себе. Особисто прикривши відхід підрозділу, загинув в результаті підриву бойовиками другого поверху нового терміналу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus