USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сепаратисти вимагали плату в родичів за тіла загиблих: у Луцьку показали фільм про «кіборгів»

12 Березня 2021 22:14
«Кіборги» витримали, не витримав бетон. З квітня 2014-го по січень 2015-го – 242 дні «кіборги» утримували Донецький аеропорт. 22 січня українські герої покинули летовище, оскільки внаслідок боїв за аеропорт були повністю зруйновані всі будівлі, які могли служити опорним пунктом оборони.

За кілька днів Дня українського добровольця до Луцька завітав військовий журналіст Михайло Ухман і привіз свій фільм «Трохи нижче неба» про військове протистояння українських воїнів-«кіборгів» у Донецькому аеропорту з сепаратистами та російськими найманцями.

На допрем’єрний показ фільму в Луцькому НТУ завітали волинські атовці, представники влади, а також подивитися документальний фільм прийшли студенти.
«Росія використовувала подібні фільми до війни з нами, також вони випускали художні фільми, зокрема це «Кадетство», «Офіцери». Війна розпочалася не у 2014 році з анексії Криму, а ще раніше – з інформаційної війни проти України. Поки наша держава не знімає таких фільмів. «Скажене весілля» поки не впливає на наші думки з позитивного патріотичного боку, тому я разом зі своїми друзями-бійцями на фронті почали знімати український продукт. Коли я зустрічався зі студентами в Одесі, перед тим я написав, що в Україні нині покоління Tik-Tok, яке нічого не хоче чути про Україну. Одесити підійшли до мене після показу «Трохи вище неба», сказавши, щоб я дав їм український продукт. В неділю – День українського добровольця. Це ті люди, які пішли воювати у 2014 році. Ми були простими хлопцями. Я сам любив нічні клуби, дівчат, погуляти, і я не думав, що мені доведеться взяти в руки автомат. Але, на жаль, російська агресія змусила побачити себе з іншого боку», – сказав Михайло Ухман.
Він анонсував, що через кілька місяців на широкі екрани вийде драматичний бойовик «Шлях поколінь». Частина знімального процесу проходила на Волині.

«Тут і любов, і поцілунки, і війна, і історія. Тобто ми звернули уваги на вподобання усіх. Це буде якісний український фільм, який наразі знаходиться на етапі завершення», – відзначив журналіст.

Фільм розпочинається з історій «кіборгів» з різних бригад, зокрема присутній у фільмі і волинянин Віталій Пясецький.
Один з воїнів пригадав, що під час оборони за 10 днів з‘їв лише банку тушонки, адже на прийоми їжі не було часу. Проте найбільше хотілося не їсти, а спати, тому «кіборги» вважали щастям поспати бодай чотири години.
У фільмі представлено чотири історії про загибель воїнів: Ігоря Римара, Володимира Труха, В‘ячеслав Мельника та Івана Вітишина. Спогадами поділилися матері загиблих хлопців, які пригадали останні телефонні розмови з ними.

Також родичі розповіли, що в окремих з них сепаратисти вимагали тисячі євро, аби вони віддали тіла загиблих.

Не оминули у фільмі й тему полону, коли сепаратисти били та катували «кіборгів» у підвалах, заставляючи потім розгрібати завали аеропорту та діставати з-під них трупи своїх побратимів.

Коли на екрані з‘явилися титри з загиблими та з авторами фільму, присутні не могли залишитися на своїх місцях. Підвівшись, вони вшанували загиблих.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Елена Васильева Показати IP 13 Березня 2021 09:05
И мои проценты как посредника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus