USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Хочеш виїхати – плати»: Японія ввела новий податок для туристів

7 Січня 2019 10:55
Відсьогодні у Японії набирає чинності новий податок, що діятиме для громадян усіх країн, які залишають Японію морем або літаком. Вартість туристичного збору становитиме 1000 ієн (250 грн).

Про це пише ТСН з посиланням на Xinhua.

Як зазначається, податок буде включений у ціну зворотного квитка на літак або судно разом з іншими зборами. Його вартість складатиме 1000 ієн (близько 250 грн).

Не торкнеться нововведення тільки тих, хто робить тимчасову зупинку в країні і залишає її межі протягом 24 годин після прибуття, а також дітей у віці до двох років, послів іноземних держав та державних гостей. З мандрівників, які купили квитки до 7 січня, податок також стягувати не будуть.

Влада Японії планує витратити кошти, що будуть надходити до казни, на розвиток інфраструктури напередодні літніх Олімпійських ігор у Токіо, які відбудуться у 2020 році. За попередніми розрахунками, податок на виїзд буде приносити близько 50 млрд ієн (близько $460 млн) щорічно.

Завдяки додатковим надходженням від туристичного збору в аеропортах великих міст Японії, зокрема Токіо, будуть встановлені системи розпізнавання осіб. Крім того, ці кошти планується направити на прискорення міграційних процедур і установку устаткування для безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті.

Нагадаємо, Європарламент 12 грудня схвалив угоду про зону вільної торгівлі між ЄС та Японією. Раніше документ ратифікував парламент Японії. Угода має набути чинності 1 лютого 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus