USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Хотів налякати: за вбивство тестя лучанина посадили на сім років

5 Квітня 2024 08:09
Чоловіка засудили до семи років ув’язнення за вбивство тестя. Трагедія сталася понад рік тому в Луцьку. В одній з осель, що на вулиці Парковій, пролунали постріли. Лучанина Ігоря звинуватили в умисному вбивстві. Він не погоджується з вироком. Каже, що усвідомлює скоєне, але хоче ще раз спробувати довести, що зробив це випадково.

Нині обвинувачений перебуває в СІЗО. Звідти через відеозв’язок долучається до засідання апеляційного суду, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Захисниця клопоче, щоб колегія суду відправила справу на новий розгляд. Наголошує, що обвинувачений не заперечує причетності до вбивства, але не погоджується з кваліфікацією, тобто з тим, що зробив це умисно.

«Ми не говоримо про невинуватість. Він зазначав із першого судового засідання в присутності потерпілої про те, що він винен. Він лише зазначає, що не погоджується з кваліфікацією», – наголошує адвокат Вікторія Ханзерук.

Ігор розповідає: в той вечір тесть укотре почав конфліктувати з домашніми. Подібне, запевняє лучанин, протягом 20 останніх років у їхній сім’ї ставалося неодноразово. Проте до поліції ніколи не зверталися, бо не хотіли виносити конфлікти на люди.

«Я не усвідомлював, що роблю. Я не можу пояснити свого стану. Зі мною такого ніколи не було. В мене не було наміру когось вбивати. Я хотів просто показати зброю і налякати тестя, щоб він нікого не зачіпав, бо тесть почав казати, що він нас усіх повбиває», – пригадує обвинувачений Ігор.

Просила суворо не карати зятя його теща Алла. Вона каже: покійний чоловік дійсно мав конфліктний характер і ніхто в сім’ї досі не розуміє, як той вечір міг обернутися такою трагедією.

«Я просила би суд не карати зятя. Я розумію, що він не винесе покарання, бо в нього дуже слабке здоров’я. Мій чоловік чотири роки тому йому спас життя, бо він від тиску впав і ледь не помер», – говорить Алла.
Читати ще: Бив копачкою і ногами: волинянин, який забив кохану до смерті, просив умовний термін

Натомість прокурор вважає, що сім років позбавлення волі – м’яке покарання за вбивство.

«Суд першої інстанції без належного обґрунтування і достатніх підстав призначив обвинуваченому мінімальне покарання, передбачене санкцією інкримінованої статті, у виді позбавлення волі строком на сім років», – зазначає прокурор Оксана Лопоха.

Колегія суддів вирішила, що справу варто переглянути в Луцькому міськрайонному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus