USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Океан», чуттєва лірика й справжні люди: Христина Соловій подарувала Луцьку любов. Фото

24 Листопада 2018 09:28
Справжній півторагодинний ренесанс української музики влаштувала для лучан Христина Соловій. Концерт відомої української співачки в рамках всеукраїнського туру з нагоди презентації її нової платівки «Новий друг» відбувся 23 листопада у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Відзначимо, що цей виступ став другим сольним концертом співачки в Луцьку.

Перед початком усі чарівні леді, які прийшли на виступ виконавиці, отримали від Христини Соловій невеличкий подарунок на згадку – прикрасу для волосся зі штучних перлин.
Першою Христина виконала пісню, яка дала назву новому альбому, «Любий друг».

«Доброго вечора, Луцьк. Ви для мене майже рідне місто, бо я тут відчуваю себе як удома. В Луцьку пройшли найкращі роки дитинства моєї мами, яка провела їх із моїм дідусем. Саме йому я завдячую лемківським корінням. І я відчуваю, що він сьогодні тут», – звернулася до глядачів співачка й презентувала композицію «Шкідлива звичка».
Перед тим, як заспівати наступний сингл «Синя пісня», Христина пригада, що написала його якраз у період, коли було дуже холодно на вулиці, «як зараз у Луцьку, тоді, правда, ще йшов сніг».

Окрім того, виконавиця зазначила, що її нова платівка, на противагу першій «Жива вода», складається саме з авторських композицій. Своєю чергою, дебютний альбом містив вдосталь переробок народних пісень.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «Я КАРДИНАЛЬНО ВІДІЙШЛА ВІД ЛЕМКІВСЬКИХ МОТИВІВ», – ХРИСТИНА СОЛОВІЙ ПРО НОВУ ПЛАТІВКУ ТА ВИСТУП У ЛУЦЬКУ
Христина розповіла, що зовсім скоро вийде в записі композиція, написана на слова Івана Франка, «Отсея тая стежечка...» «Ця пісня стала саундтреком до дуже важливого українського фільму, який я усім рекомендую подивитися, «Крути 1918», – сказала співачка.
«Мені часто кажуть, що в мене дуже багато сумних пісень, і запитують, коли я напишу щось веселе... Я надихаюся переважно народними піснями, більшість із яких у нас є сумними. Ми маємо дуже важливі пісні, такі, як «Гамерицький край», – поділилася Христина. Цю композицію у її виконанні вдячна публіка зустріла особливо бурхливими оплесками.

Наступною співачка представила пісню «Океан». Як зауважила, загалом її новий альбом є морським за тематикою, і не тільки через фото на обкладинці. До прикладу, «Океан», за словами Христини, є твором про дуже велику силу водної стихії та її зраду до землі. «...можливо про таку зраду, яка відбулася з Кримом кілька років тому. Я переклала текст, який написала дівчина, яка народилася в Криму, а згодом виїхала до Росії. Так і виникла ця пісня. Думаю, що загалом такі пісні не складаються просто так», – наголосила виконавиця.
Перед тим, як заспівати чергову композицію «Оченька мої чорні», Христина відзначила, що їй надзвичайно радісно з того, що зараз українська музика переживає своєрідний ренесанс, оскільки дедалі більше вітчизняних виконавців звертають увагу на надбання нашого фольклору.

Також співачка поділилася, що їй імпонує традиція західних артистів писати кавери на авторські пісні сучасних виконавців. Лучанам Христина Соловій подарувала композицію «Палаючи ледь чутно», яка є україномовною інтерпретацією пісні Дмитра Шурова «Горя чуть слышно».

«Це вже не перший мій тур. Зараз я доволі часто подорожую Україною, відвідую надзвичайні міста і місця. І саме під час таких поїздок і народжуються особливі пісні», – представила артистка черговий сингл «Поки любиш».
На завершення концертної програми Христина виконала «пісню, з якої все почалося», «Під облачком». Як акцентувала співачка, саме завдяки цій композиції вона відчула голос предків і зрозуміла, чим хоче займатися в житті.

Звісно, публіка не відпустила улюблену виконавицю відразу – на біс пролунали хіт «Тримай» і пісня «про те, як важливо бути людьми».
«Дякую, люблю вас, справжні люди», – зізналася наостанок Христина Соловій.

Текст: Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото: Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus