USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто очолить центр патріотичного виховання молоді у Луцьку

6 Березня 2017 19:58
Військово-патріотичне виховання, міжнародний обмін та ідеали скаутського руху: своє бачення роботи новоствореного комунального центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді представили троє кандидатів на посаду директора.

Засідання комісії з організації та проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьку» відбулося 6 березня.

Як поінформувала начальник управління кадрів міськради Віра Гудима, загалом отримали три заявки від претендентів на посаду директора. Так, очолити центр національно-патріотичного виховання молоді хочуть Богдан Бальбуза, Любов Казмірчук та Тетяна Лапковська.

Перший претендент, Богдан Бальбуза, 1992 року народження, освіта вища за спеціальністю «журналістика», загальний стаж роботи, в тому числі, на керівних посадах, відсутній. Встановили, що подані документи не відповідають вимогам конкурсу в частині наявності вищою освіти у галузях знань «гуманітарні науки, соціальна робота, фізичне виховання, спорт і здоров’я людини» та стажу роботи за фахом на керівних посадах не менше 2 років та загального стажу не менше 5 років. Попри ці невідповідності, кандидата допустили до участі у конкурсі. Тим самим вимогам не відповідали документи, які подали інші кандидати на посаду директора, але їх також вирішили допустити до участі в конкурсі.

Наступна претендентка - Любов Казмірчук, 1991 року народження, освіта вища за спеціальністю «початкова освіта», загальний стаж роботи понад рік, стаж роботи на керівних посадах відсутній. Остання з кандидатів Тетяна Лапковська, 1992 року народження, освіта вища за спеціальністю «музичне мистецтво», загальний стаж роботи 2 роки, в тому числі, на керівних посадах – 6 місяців.

Богдан Бальбуза розповів, що у 2014 році вирішив не продовжувати кар’єру у ЗСУ, а повернувся до громадської діяльності, тому що у цій сфері здатний зробити більше. Він зауважив, що громадські організації організовують якісні заходи, але вони мають низку проблем, насамперед, мале охоплення аудиторії. Центр, з його слів, окрім власного продукту, може бути містком між громадськими організаціями та широкими масами. Він очікує, що у центрі працюватимуть вихідці з громадського сектора. Також планується, що центр залучатиме додаткові кошти.
Кандидат протягом 7 років працював у громадських організаціях, у тому числі протягом двох років очолював «Національний альянс». Протягом минулого року організація провела 60 заходів в шести областях, серед яких фестиваль «Бандерштат», охопивши приблизно 15 тисяч учасників. На 2017 рік запланували понад 70 заходів.

Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Луцьку, з його слів, повинен працювати у координаційному, військово-патріотичному, освітньому, культурно-мистецькому, інформаційному напрямках. Зокрема, додаткова освіта у рамках громадських організацій, з його слів, є великим плюсом, зокрема, потрібно зосереджуватися на вивченні історії, тому що не всі важливі для країни події описані в підручниках.

Голова комісії Тарас Яковлев зауважив, що у бюджеті міста передбачено 300 тисяч гривень на функціонування цього комунального закладу та запитав, яким, за розрахунками кандидата, повинен бути бюджет центру і яку штатну чисельність він повинен мати. Богдан Бальбуза зізнався,що не готовий відповісти на питання щодо бюджету, а щодо штату зауважив, що розписав штат у шість осіб, які працюватимуть за напрямками. Такої кількості працівників, мовляв, буде достатньо для початку роботи. Йдеться про напрацювання плану заходів, методичних рекомендацій для організацій, які працюють з молоддю на місцях. На запитання про те, чи не зіпсуються його відносини з іншими претендентами на посаду у разі перемоги, Богдан Бальбуза запевнив, що з повагою ставиться до них і співпраця з ними триватиме заради спільних цілей.

Наступна претендентка Любов Казмірчук повідомила, що центр працюватиме у напрямку проведення заходів національно-патріотичного виховання, тематичних конкурсів, таборування тощо. Неформальна освіта передбачатиме тренінги, лекції, воркшопи тощо. Також центр, з її слів, здійснюватиме науково-просвітницьку діяльність, налагоджуватиме співпрацю з місцевими навчальними закладами, організовуватиме розважальні заходи національно-патріотичного спрямування, проводитиме інформаційні кампанії. Йшлося також про міжнародне співробітництво, тобто, співпрацю центру та участь молоді Луцька у міжнародних програмах обміну. Вже налагоджені комунікації з громадськими організаціями, які в майбутньому будуть партнерами центру і вже беруть участь у подібних програмах. Акцент роблять на поїздках дітей бійців АТО закордон. Додаткове фінансування претендент на посаду директора планує залучати через проекти та фандрайзинг. Партнерами центру стануть спілки та окремі ГО воїнів АТО Волині та Луцька, молодіжні громадські організації.
Говорячи про команду центру, претендентка зазначила, що 2-3 людей не зможуть виконувати всю роботу, тому працювати повинні керівник, бухгалтер, спеціалісти по роботі з молоддю, дітьми, громадськими організаціями, у тому числі, спілками АТО, фандрейзер (людина, яка залучатиме додаткові кошти), PR-менеджер, який висвітлюватиме діяльність центру у ЗМІ. Ці працівники, з її слів, повинні бути штатними працівниками, але людей, які допомагатимуть у діяльності центру, залучатимуть також на волонтерських засадах з громадського сектора.

Третя претендентка на посаду Тетяна Лапковська зазначила, що центр вирішуватиме проблему вдосконалення системи патріотичного виховання і вона додала б мету «Пласту», оскільки вже протягом 11 років належить до цієї організації – виховання доброго громадянина, вірного своєму народові. Метою центру, з її слів, є формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, любові до України, пошани до вітчизняних історичних діячів, готовності до виконання громадських обов’язків. Завданням центру буде виховання національної свідомості, організація змістовного дозвілля, підтримка та поширення пластового скаутського руху. Тетяна Лапковська наголосила, що «Пласт»- це єдина організація, яка цього року відзначає 105-ту річницю діяльності, тож у центрі повинна консолідуватися діяльність «Пласту».
Вона зауважила, що планує здійснювати моніторинг ефективності роботи центру, а результатами його роботи повинні стати забезпечення молодого покоління розвиненою національно-патріотичною свідомістю, створення ефективної виховної системи та консолідація зусиль громадських організацій.

Члени комісії винесуть остаточне рішення щодо переможця конкурсу протягом двох робочих днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
! Показати IP 6 Березня 2017 21:03
Керівником центру повинна бути людина - з вищою педагогічною освітою, патріот, учасник бойових дій в АТО та інші вимоги. Як що нема такої людини треба відкласти створення цього центру і шукати кандидатуру, кандидатури. Людина,яка не воювала, не має такої ментальності, не мае право очолювати, досить важливий, на сьогодішній день, напрямок національно-військово-патріотичного виховання.
Оля Показати IP 6 Березня 2017 21:30
Усім цим протягом багатьох років займаються у військовому ліцеї. Навіщо створювати щось нове? Відкрити додаткові групи чи секції при ліцеї. Фахівців достатньо, матеріальна база є. Додайте грошей краще ліцею.
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 22:27
Посада по чім. Військовий має бути, а не хапуги.
777 Показати IP 7 Березня 2017 12:00
думаю молоді оці люди завдання центру посписували з Інтернету, гроші будуть списувати на тренінги, лекції, користі від яких нуль цілих, нуль десятих - знаю з досвіду. "Виховання, формування, створення умов...." - що це? Поки конкретного плану дій не назвуть - не беріть нікого! Або дійсно якого вояку у відставці, а заступником - АТОшника, щоб молодих пацанів розуму навчили, а не тільки на майданах "геть" кричати!!!!
та Показати IP 7 Вересня 2018 12:10
Ті дівчата геть не підходять . Хлопець . ще хоть трохи ближчий до тої діяльності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus