USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Чи потрібен Луцьку центр національно-патріотичного виховання

22 Лютого 2016 18:50
Чи варто створювати в місті черговий комунальний заклад, за кошти платників податків, чи, ймовірно, варто підтримати активні громадські організації, які працюють в цьому напрямку. На цю тему точилися дискусії під час засідання комісії з питань освіти, охорони здоров’я, материнства та дитинства Луцької міської ради сьогодні, 22 лютого.

Нагадаємо, відповідно до комплексної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2017 роки, у Луцьку має бути створений комунальний заклад «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьку».

Доповідач з цього питання – депутат Павло Данильчук представив відповідний проект рішення. Однак члени комісії поцікавилися, що з патріотичним вихованням в Луцьку «не так» і зажадали від колеги пояснення: чому він стверджує, що в школах, технікумах недостатньо проводиться робота в напрямку національно-патріотичного виховання.

Зокрема, таку думку розкритикувала голова профільної комісії депутат Алла Надточій. З її слів, вона поспілкувалася з керівниками шкіл, технікумів, вишів і ті ледь не в один голос переконували, що в навчальних закладах міста питанню патріотичного виховання молоді приділяється немало уваги.

Власне, між обома депутатами розгорілася запальна дискусія. Депутатку цікавило, що має змінитися в місті зі створенням центру. Натомість Павло Данильчук вважає, що в цій роботі «немає комплексного бачення». А ще - пригадав як свого часу він з однодумцями проводили військово-патріотичні заходи в часи Януковича і мусили «переховуватися від «Беркуту» та сбушників».

Зауважимо, на створення згаданого Центру пропонується з бюджету Луцька виділити більше 300 тисяч гривень у 2016 році і близько 170 тисяч в 2017 році.

Як додав присутній під час обговорення заступник Луцького міського голови Андрій Киця, поки що у проекті рішення говориться про створення закладу, а ось алгоритму роботи Центру поки що ніхто не бачить і не знає, як він працюватиме. Відомо, що Центр має співпрацювати з навчальними закладами різних рівнів, громадськими організаціями патріотичного спрямування.

До слова, присутня секретар міської ради Юлія Вусенко також висловила побоювання, що міська рада створює неефективну надбудову. Адже в місті є чимало громадських організацій, які є активними і патріотично налаштованими. Тож, запитала вона, чи не варто краще виділити гроші на громадські організації, таким чином їх підтримавши за їх громадянську позицію, стимулюючи їх розвиток, а не створювати надбудову у вигляді штатних одиниць.

Урешті, до єдиного рішення члени комісії так і не дійшли. Двоє з чотирьох проголосували «за» створення центру, один «проти», а один – «утримався».

Не виключено, що у разі позитивного прийняття рішення, ажіотаж виникне і навколо штатного розпису та посади керівника згаданого комунального закладу, якого мають обирати за конкурсом. А сам штатний розпис також ще не сформований. Кількість працівників варіюється в межах 10.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанин Показати IP 22 Лютого 2016 19:12
Данильчук думає,щоб Центр очолити.Але з таким "патріотом" нехай краще не буде цього Центру.А тепер запитання до А.Надточій:"Будь ласка назви тих шкіл,технікумів,гром.організацій і т.д..в студію"
вчителька Показати IP 22 Лютого 2016 20:58
Д**іли! В країні криза а вони центри відкривати, Хіба, що треба працевлаштувати свою коханку, в школах міста кожний тиждень проходять патріотичні заходи. Якби ще в міській раді були патріоти а не такі ****ли як Данильчу
Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 22:21
Текст повідомленняЛюди схаменіться...Придурків і так достатньо.
клуб Показати IP 22 Лютого 2016 22:53
на 40-му кварталі є клуб сучасник, який має приміщення, знаходиться у густонаселеному районі. зробіть ремонт, додайте туди фахівців і не треба утворювати нову структуру. тим більше, що в сучасник ходить багато молоді на брейк-данс і танцювальні гуртки. не дайте розвалитись тому, що уже напрацьоване.
це все Показати IP 22 Лютого 2016 23:17
Паша Данильчук зарплату хоче....Завжди хотів. А тепер ще йжінці треба, вона вже в Сну попрацювала...Тепер у нього покерує
Бе Показати IP 22 Лютого 2016 23:42
Це робота не вулиці підмітати, сніг відгортати, асфальт класти. По телефону нагримав, визвав на коврик по столі гримнув і зарплата йде. Всі щирі, віддані патріоти України тільки про таку роботу і мріють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus