USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку створять «Центр національно-патріотичного виховання»

23 Березня 2016 16:29
У Луцьку функціонуватиме новий комунальний заклад «Центр національно-патріотичного виховання».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 23 березня.

Так, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук пригадав колегам, що раніше проект рішення про створення та фінансування Центру уже розглядали під час одного із сесійних засідань. Утім, саме тоді обранці громади ініціативу не підтримали.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що 24 лютого 2016 року під час засідання 4 сесії Луцької міської ради проект рішення, яким пропонувалося затвердити Положення про Центр національно-патріотичного виховання у Луцьку не набрав достатньої кількості голосів депутатів міськради.

Нагадаємо, в місті свого часу була затверджена міська програма національно-патріотичного виховання, одним з пунктів якої є створення відповідного Центру. Головним натхненником цієї ідеї і розробником проекту рішення є депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

До слова, як і під час сесії, окремі члени профільної комісії й нині не підтримали ідеї. Зокрема «укропівець» Борис Смаль зауважив, що особисто він не схвалює радикальних дій «патріотів», коли ті йдуть й трощать російські банки.

«Я не проти створення Центру, але першочергово хотів би з’ясувати, як саме будуть виховувати молодь у ньому», - зазначив депутат.

Однак, врешті-решт, члени комісії у більшості рішення підтримали.

Нагадаємо, про те, чи варто створювати в місті черговий комунальний заклад, за кошти платників податків, чи, ймовірно, варто підтримати активні громадські організації, які працюють в цьому напрямку, обранці громади розмовляли під час засідання комісії з питань освіти, охорони здоров’я, материнства та дитинства Луцької міської ради сьогодні, 22 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фінансіст Показати IP 23 Березня 2016 17:12
Відповідно до пункту 7 "Заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету ", завтерджених постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 року № 65 (постанова чинна) недопускається утворення без дозволу Кабінету Міністрів України нових бюджетних установ. Вивчайте законодавчу базу!
Знайка Показати IP 23 Березня 2016 19:53
Не розумію доцільності створювати нові структури. У нашому місті є клуб "Патріот Батьківщини" (вул.Драгоманова), клуб "Сучасник" (40-й квартал), будинки культури мікрорайону Теремне та Вересневе. Відремонтуйте їх, додайте кілька нових фахівців, наповніть їх роботу національно-патріотичним змістом і не треба нічого створювати і розбазарювати державні кошти. ВИКОРИСТАЙТЕ ТЕ, ЩО МАЄМО, РАЦІОНАЛЬНО!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus