USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто буде безплатно харчуватись у закладах освіти Луцька

7 Листопада 2018 10:12
Категорії дітей, які у 2019 році матимуть право на безплатне харчування у закладах загальної середньої освіти, визначили у виконкомі.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 7 листопада.

Члени виконкому встановили з 1 січня 2019 року безкоштовне харчування для учнів закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності, а саме: сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки; дітей із малозабезпечених сімей; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; дітей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених відповідно до чинного законодавства України, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в операції об’єднаних сил (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами). Дозволили переносити термін безкоштовного харчування дітей з моменту надання відповідних документів на визначену кількість днів, що відповідає періоду перебування батьків у зоні ООС; дітей загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО; дітей осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО (на підставі копії відповідного посвідчення).

Встановили, що батьки та особи, які їх заміняють, вносять плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти у розмірі 60 % від вартості харчування на день. Для дітей закладів дошкільної освіти з сімей, які належать до інших територіальних громад, встановили батьківську плату у розмірі 100% від вартості за харчування на день.

У випадку укладання угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Луцькою міською радою та об’єднаною територіальною громадою чи іншим органом місцевого самоврядування й оплати за харчування кожної дитини в розмірі 40% за весь період перебування в закладі дошкільної освіти міста встановили батьківську плату у розмірі 60% від вартості харчування на день.

Вирішили зменшити з 01.01.2019 оплату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти міста у розмірі 50% для батьків, які зареєстровані у Луцьку і мають троє і більше дітей.

Встановити з 1 січня 2019 року безкоштовне харчування у закладах дошкільної освіти комунальної форми власності вирішили для таких категорій дітей: батьки та особи, які їх замінюють, із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (на підставі довідок про призначення такої допомоги, виданих органами праці та соціального захисту); військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених відповідно до чинного законодавства України, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в операції об`єднаних сил, що на сході (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами); загиблих (померлих) військовослужбовців та інвалідів війни у ході антитерористичної операції; інвалідів війни з числа учасників АТО (на підставі копії відповідного посвідчення); працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів; у санаторному закладі дошкільної освіти (групах) – для дітей з малим й затухаючим формами туберкульозу, у спеціальних закладах дошкільної освіти (групах), інклюзивних групах – для дітей з особливими освітніми потребами.

Витрати на безкоштовне харчування дітей відповідно до переліку категорій, встановлених цьому рішенні, проводитимуть в межах загальних асигнувань, виділених на утримання установ освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus