USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За яких умов луцьких школярів харчуватимуть безплатно

22 Січня 2016 10:17
Із вересня луцьким школярам припиняють надавати безплатне харчування в молодших класах, мовляв, немає коштів, бо держава «повісила» на місцевий бюджет профтехосвіту. Втім, якщо кошти будуть – традицію минулих років можуть відновити.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 20-го січня, в сесійному залі.

Нагадаємо, кошти планують закласти лише для дітей пільгових категорій.

Як кажуть чиновники, всі біди тому, що вперше фінансування закладів професійно-технічної освіти відбуватиметься за кошти міського бюджету. На це потрібно додаткових понад 40 мільйонів гривень. Наразі міськрада веде перемовини з обласною радою щодо співфінансування, мовляв, у цих навчальних закладах лише 20% містян, а більшість учнів – приїжджі з різних районів області.

Ситуацію прокоментував начальник управління освіти Олег Гребенюк.

«42 мільйона гривень – це мінімальна сума для забезпечення профтехосвіти. Взагалі, потрібно 48 мільйонів гривень для належного забезпечення», – вважає освітянин.

Із цього приводу Орест Маховський поцікавився, чи готові владці відновити безплатне харчування дітей, якщо облрада погодиться на співфінансування, і кошти для дітей будуть.

«Дійсно, на міський бюджет покладається утримування 5 училищ, а це понад 42 мільйонів гривень. Втім, якщо ж ми знайдемо співфінансування, то чи буде можливість далі безплатно харчувати дітей?», - поцікавився Маховський.

Таку пропозицію підтримав Луцький міський голова Микола Романюк.

«В інших обласних центрах України ніхто не передбачає харчування, втім, якщо буде можливість – можемо розглянути це питання», – запевнив градоначальник.

Та додав, що торік на харчування школярів початкової ланки витратили 16 мільйоні гривень, з них понад 4 мільйона – кошти на пільговиків.

Зауважимо, що попри ситуацію в Луцьку, у деяких волинських школах таки усі діти 1-4 класів їдять безплатно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Тарас Чурило Показати IP 22 Січня 2016 11:03
Ну правильно Романюк краще виділить 900 тисяч на підтримку газети Луцький замок, а дітей хай Палиця годує
мама до Тарас Чурило Показати IP 27 Січня 2016 10:42
А якщо Палиця має багато грошей ,то хай годує.На тих харчах,що діти не зїдають - техперсонал свої домашні ферми годує.Діти не хочуть їсти .а їх ведуть в столову,бо ж безкоштовне харчування.Поковиряються виделкою і заносять повну тарілку назад.А так буде їсти той хто хоче.
мама Показати IP 22 Січня 2016 12:23
дуже цікаво, коли це і в яких школах діти 1-4 класів харчувалися безкоштовно? в мене 2 дітей, плачу за обох, але лише півціни, оскільки луцька рада теж частково оплачує харчування,а от про безкоштовне харчування ніколи не чула, воно лише для пільговиків - було і напевне залишиться.
22222 до мама Показати IP 22 Січня 2016 21:23
Не всі пільговики багатодітні теж частково платять.а безкоштовно малозабеспечені які насправді не є такими
Вєра Показати IP 22 Січня 2016 15:00
Цікаво щодо за такі школи.Що безкоштовне харчування.Я як платила в 22школі так і плачу.Двоє школярів 1-4 клас.
таня до Вєра Показати IP 25 Січня 2016 15:14
От тепер платити будете за обох 900... і побачите пільги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus