USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто найбільше боргує «Луцьктеплу»

16 Травня 2018 10:18
Населення та суб’єкти господарювання лишаються найбільшими боржниками за спожиті послуги ДКП «Луцьктепло».

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 16 травня.

Член виконкому Михайло Щур під час доповіді директора ДКП «Луцьктепло» Валентини Малютіної про підсумки опалювального сезону 2017-2018 років у Луцьку поцікавився щодо найбільших боржників, які не сплачують за послуги ДКП «Луцьктепло».

Валентина Малютіна повідомила, що опалювальний сезон підприємство закінчило з приростом заборгованості споживачів. Так, на початку опалювального сезону борги населення становили 16 мільйонів гривень, наприкінці сезону – 58 мільйонів. Тобто, приріст становив 42 мільйони. Борги бюджетних установ були фактично на нулі, а завершили сезон з боргами у розмірі 3 мільйони гривень.

Щодо всіх державних боржників уклали договори про реструктуризацію боргу. Гірша ситуація з боргами суб’єктів господарювання, які подвоїлися протягом сезону і становить 9,4 мільйона гривень. Понад півмільйона боргують «Луцькі комунальні системи». За субсидіями та пільгами держава досі не компенсувала «Луцьктеплу» 56 мільйонів гривень.

Щодо боргів ДКП «Луцьктепло», директор зауважила, що підприємство не має боргів перед «Волиньгазом» та «Волиньобленерго», здійснювали також погашення старих боргів у сумі 4 мільйонів. Загалом за споживання газу підприємство протягом опалювального сезону сплатило 360 мільйонів, споживши його на суму 376 мільйонів. Якщо врахувати 56 мільйонів, які держава усе ще повинна компенсувати за пільги та субсидії, рівень оплати підприємства за спожитий газ становитиме 104,6 %.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus