USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як ДКП «Луцьктепло» розраховуватиметься з боргами

1 Березня 2016 18:18
Шляхи вирішення критичної ситуації, у якій опинилося одне з найбільших комунальних підприємств міста внаслідок боргів за електроенергію та теплоносії обговорили під час засідання тимчасової комісії.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» 1 березня.

Як повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, вчора під час засідання НКРЕКП затвердили розподіл коштів, що дасть можливість з 1 березня нормально здійснювати поточні розрахунки за спожиту електроенергію та природний газ. Так, буде можливість лишати підприємству 46% коштів, що надходять від населення та 18% коштів, що надходять від інших споживачів. Щодо боргів, які утворилися за січень та лютий, він зазначив, що є механізми, які дозволять закривати їх. Йдеться про взаємозаліки підприємств, пільги та субсидії. Впродовж декількох днів планують завершити переговори з ПАТ «Волиньгаз» та «Волиньобленерго» та реструктуризувати суми боргів.

Член комісії Ігор Поліщук зауважив,що кредиторська заборгованість ДКП «Луцьктепло» становить 140 мільйонів гривень, дебіторська – приблизно 60 мільйонів (з яких 45 мільйонів становить заборгованість населення). Він запитав посадовця, чи існує концепція роботи у цій сфері, адже постійно лишається ризик початку процедури банкрутства щодо підприємства.

Тарас Яковлев відповів, що кредиторська заборгованість є результатом того, що впродовж багатьох років не здійснювалося вчасне та в повному обсязі відшкодування різниці в тарифах, відшкодування здійснювалося невчасно і не готівкою, а взаємозаліками.

З його слів, зараз єдиним шляхом для підприємства ж реалізація проекту реконструкції системи теплопостачання, що дозволяти зменшити собівартість виробленої теплової енергії.

Економія, мовляв, дасть можливість частково гасити заборгованість.

Голова профкому підприємства Неоніла Слюсар зауважила, що претензійна робота з боржниками ведеться на підприємстві постійно. Член комісії Артем Запотоцький зазначив, що листи «зависають» у виконавчій службі. Своєю чергою, члени комісії вирішили на наступне засідання викликати очільника виконавчої служби.

Також пропонували винести на розгляд під час сесії міськради звернення до Кабміну та Верховної Ради щодо скасування штрафів, які були нараховані підприємству за податковими платежами.

Юридичному відділу ДКП «Луцьктепло» пропонували вивчити доцільність подання судових позовів щодо скасування штрафів та пені, накладених на підприємство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Тарас Чурило Показати IP 1 Березня 2016 18:53
Краще б Яковлєв мочав, бо саме через його некомпетентність виникла така ситуація
Юлія Парій Показати IP 1 Березня 2016 18:55
Навіщо нам ці розмови, борг у міоьйони, а вони розказують нам казки
Кірик Показати IP 1 Березня 2016 19:34
Овва, великий спец неоніла слюсар, дурдом, її давно в шию треба гнати.
Ірина Таран Показати IP 1 Березня 2016 19:44
Думаю що за тиждень закінчиться опалювальний сезон, ну і гаряча вода теж...
Кум Показати IP 1 Березня 2016 20:07
Говорили,балакали,сіли,та й заплакали.І ще хтось в це вірить.Тоді вам до нас - в Ліпіни.Борітеся,поборете,вам БОГ помагає.Не прогавте шанс.
Анонім Показати IP 1 Березня 2016 21:32
Комунальні підприємства утримують працівників міськради.Скорочувати треба заступників,начВідділів,..зменшувати фонд зарплати.Бо цих "слуг" народу становиться все більше та більше,народу їх вже не прогодувати
булгахтер Показати IP 2 Березня 2016 10:11
прошу в студію надати список кредиторів, яким Луцьктепло заборгувало аж 140 000 000 гривень: мабуть там побачимо "цікавих" позичальників, які виводять оборотні кошти з підприємства... А тарасик ляпає що небуть: "...відшкодування здійснювалося невчасно і не готівкою, а взаємозаліками...", то він ще і до готівки хотів приклеїтись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus