USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Хто підкорив «Володимирські висоти»

1 Серпня 2016 10:33
Польоти вище 2 метрів, неймовірні емоції та підтримка, спортивне шоу та конкурси з глядачами – все це можна було побачити 31 липня у Володимирі-Волинському, під час проведення всеукраїнського турніру зі стрибків у висоту «Володимирські висоти – 2016». Вже втретє на Площі Героїв, одні з кращих легкоатлетів України, дарували свято глядачам. Змагання відбувалися за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Про це інформують у прес-службі Фонду.


Вперше цього року стрибали дівчата. Вони, власне, і відкрили спортивне дійство. Головна боротьба точилася між місцевою спортсменкою Анастасією Матвійок, яка нещодавно брала участь у фіналі на чемпіонаті Європи серед юнаків у Тбілісі та між Ганною Пилявець із Козятина. До останнього конкурувала з ними Ілона Заскалько, яка з результатом 1,70 м стала третьою. Виграла змагання Ганна Пилявець з результатом 1,75 метра. Анастасія Матвійок була другою з таким же результатом, поступившись лише за кількістю невдалих спроб.



Головна ж «родзинка» змагань чекала глядача під час чоловічих стрибків. Тринадцять атлетів вступили у двобій із висотою і земним тяжінням. Цікаво, що на центральній площі Володимира точилася боротьба між представниками усіх провідних стрибкових шкіл країни.

Переміг у ній Артур Колесник із Миколаєва. Йому підкорилася планка на висоті 2.16 метра, і цей результат став новим рекордом змагань, перевищивши торішній на сантиметр. До останнього інтригу в боротьбі за п’єдестал допомагали зберігати Артуру місцевий стрибун Вадим Кравчук, який, до слова, разом із кількома іншими спортсменами ідейно надихають змагання, а також Сергій Слісенко зі Львова та Андрій Ільницький із Козятина. Вадим, який щойно приїхав із міжнародних змагань у Чехії, тримався до останнього, брав 2.09 та 2.13 з перших спроб, але на 2.16 зупинився.



Отож, Колесник – перший, Кравчук – другий, Ільницький – третій, а Слісенко – четвертий на «Володимирських висотах».



Куратор спортивних проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олексій Сорокун зазначив, що такі змагання проходять втретє і з кожним роком набирають все більшої популярності.

«Фонд радо підтримав проведення такого свята, адже тут одні з кращих спортсменів. Володимир-Волинський ще раз доводить, що він – спортивне місто. А команда Фонду, в особі засновника Ігоря Палиці, вкотре підтверджує, що спорт, фізична культура та здоров’я є одними з основних напрямків нашої роботи» – зазначив Олексій Сорокун.

В рамках стипендіального проекту Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” під час відкриття заходу представники Фонду вручили молодим спортсменам сертифікати та стипендії.

Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк зазначив у коментарі прес-службі ФЛАВО, що у Луцьку у ці дні готуються збірниці України на Олімпіаду в Ріо, а на подібних змаганнях, ймовірно, підростають атлети, які зможуть представляти України вже на наступних Іграх. «Я задоволений тим, що до організації «Володимирських висот» доклалися усі – і місцеві ентузіасти спорту, і влада Володимира-Волинського, і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», і наша Федерація. Адже у такий спосіб можемо по-новому показати легку атлетику глядачам, наблизити її вболівальникам», - сказав Володимир Петрович. Представник Фонду «Тільки разом» вручив сертифікати про присвоєння іменних стипендій Фонду багатьом місцевим талановитим юним спортсменами

Відзначимо, що на змаганнях у Володимирі були присутні і відомі українські тренери – Валерій Лебедюк, Ірина Пустовойт, Олег Вегнер. Є сподівання, що в наступному році «Володимирські висоти» дістануть ще більшої популярності, отримають статус міжнародних змагань. Принаймні це є в намірах організаторів.

Ірина Пустовойт, тренер олімпійок Юлії Левченко та Ірини Геращенко, розповіла, що подібні володимирським змагання дуже потрібні. «Вони не вимагають значних коштів. Натомість ми бачимо багато глядачів, багато дітей, які в майбутньому можуть прийти у спортшколи до тренерів».

Заслужений тренер України Валерій Лебедюк також упевнений в корисності «Володимирських висот»: «Подібні змагання ідеально вписуються в календар змагань. Адже чимало чемпіонатів вже минули, а є ще атлети, які не реалізували свій потенціал, хочуть підтвердити свій статус. Крім того, це чудові старти для талановитої молоді».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
уважні, чо Показати IP 2 Серпня 2016 15:09
Так ви вже про те писали, вчора вроді. І фотки ті ж, і відео.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus