USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

«Хто працює на перемогу – не втомлюється»: лучанин їздить на передову 9 років

1 Січня 2023 09:35
Волонтери – це один із фундаментів оборони України. Це люди з великим серцем і силою духу, які роблять, подекуди, на перший погляд, неможливе. З 2014-го Сергій Добродомов їздить у зону бойових дій з допомогою для оборонців. Усі знають його, як Дєда Волинь.

Із Сергієм Добродомовим вдалося поспілкуватися одразу після його чергової поїздки на передову. Волонтер повернувся з Бахмута, йдеться у сюжеті Суспільного.

«Там, у Бахмуті, де я ще пів року тому пив каву, руїни, усе розбомблено. Ті міста, у які їздив раніше, вони в руїнах стоять. Заїжджаєш у Краматорськ, Слов’янськ – людей менше, відчувається, що прифронтове містечко», – говорить волонтер.
Під час кожної поїздки Дєд Волинь спілкується з місцевими та військовими. Каже: українські захисники націлені на перемогу: «Хлопці тримаються, про здатися навіть ніхто не говорить. Усе націлено на те, що ми мусимо перемогти. Тяжко, погодні умови грають велику роль, але, основне, що хлопці тримаються».

У більшість поїздок Сергій Добродомов їздить сам, подекуди з волонтером Тарасом Квачем. Одна поїздка може тривати чотири доби чи більше – це тисячі кілометрів.

«Ті люди, які в 15-му допомагали, так і зараз допомагають і не втомилися. Той, хто працює на перемогу, – той не втомлюється», – говорить Сергій.
Перед кожною поїздкою волонтер шукає необхідні запчастини чи військове спорядження по всій Волині. Єдине, що не возить на передову, – солодке й печиво. Додає: ніколи не називає військових котиками, як це нині модно у соцмережах.

«Мені хлопці кажуть: «Дєд, ти теж приїхав і нас котиками будеш називати»? Я не їжджу до котиків, я їжджу до вовків, левів, барсів. А то котик. Котик на ковдрі лежить, не треба, моїм вовкам дайте м’яса», – говорить волонтер.

Наступний виїзд Сергій Добродомов планує сьогодня, 1 січня. Каже: хоче встигнути з подарунками до Різдва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 1 Січня 2023 10:52
Знаю цього Деда. Спілкувався звійськовими які його зустрічали на війні. Усі як один казали як Дед приїздить то ніхто спати не лягає доки Дєд казочку не розкаже. Здоров'я і довголіття вам. Військові вас люблять.
007 Показати IP 1 Січня 2023 11:38
Дай Боже здоров'я деду , а хлопцям скоріше повернутися живими та здоровими , з перемогою до рідних домівок .
Нік Показати IP 1 Січня 2023 13:44
Справжній патріот і дуже хороша людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus