USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Колишній радник Путіна озвучив, що може зупинити Росію у війні проти України

12 Квітня 2022 03:06
Колишній головний економічний радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов припускає, що «справжнє ембарго» на російські енергоносії з боку західних країн може зупинити війну в Україні.

Про це повідомляє BBC News – Україна.

«Якщо західні країни спробують запровадити реальне ембарго на експорт нафти і газу з Росії... я б побився об заклад, що протягом місяця-двох російські воєнні дії в Україні, ймовірно, будуть припинені. Це один із дуже ефективних інструментів, який досі мають західні країни», – каже Ілларіонов.

Андрій Ілларіонов сказав, що Росія «не сприймає серйозно» загрози інших країн щодо скорочення споживання її енергоносіїв.

Він припускає, що Путін був готовий до удару по економіці РФ, що демонструє його пріоритети.

«Його територіальні амбіції, його імперські амбіції набагато важливіші за все інше, включно з засобами для існування російського населення та фінансовим становищем в країні... і навіть фінансовим станом його уряду», – сказав колишній радник Путіна.

Попри масштабні санкції проти Росії через війну Путіна проти України, країни Європи продовжують купувати нафту й газ у країни-агресора, даючи РФ ресурс на продовження війни. Київ вважає це заохоченням до продовження наступу на Україну.

Минулого року через зростання цін на енергоносії доходи від нафти та газу дозволяли покривати 36% державних витрат Росії. Більша частина цього доходу надходить від Європейського Союзу, який імпортує близько 40% газу та 27% нафти з Росії.

Цього тижня головний дипломат ЄС Жозеп Боррель сказав: «Мільярд євро – саме стільки ми щодня платимо Путіну за енергію, яку він нам постачає».

Як ми писали, Євросоюз затвердив п’ятий пакет санкцій проти Росії, до якого увійшло вугільне ембарго проти агресора та заборона транзакцій з чотирма чільними російськими банками. Український уряд схвалив повне торговельне ембарго на торгівлю з Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus