USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто відповість за вандалізм на волинському меморіалі?

21 Липня 2014 18:46
Відповідальність за бездіяльність на меморіалі жертвам фашизму у П’ятиднях може понести міліція

Державна міжвідомча комісія у справах увіковічення жертв війни та жертв політичних репресій звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності осіб, які грабують братські могили жертвам фашизму у селі П’ятидні Володимир-Волинського району. Про це на власній сторінці у Фейсбуці написав керівник ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на волинському меморіалі орудують вандали.

Також, враховуючи тривалість і складність проблеми, Комісія у своєму зверненні до Генеральної прокуратури України констатувала, що факт розриття могил підтверджується копіями документів і фотографіями. Що ж до неодноразових безпідставних відмов у порушенні кримінальних справ міським відділом Володимир-Волинського УМВС України у Волинській області за статтями 297 (руйнування братської могили), 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин), а також статті 92 (порушення режиму використання пам'яток культурної спадщини) Кодексу України про адміністративні правопорушення - вони є незаконними і несуть ознаки службової недбалості з боку правоохоронних органів. А тому Комісія просить притягнути до відповідальності працівників Володимир-Волинської міліції за систематичне невиконання своїх обов’язків.

Нагадаємо, що зараз правоохоронців у Володимирі-Волинському очолює, з приставкою виконуючого обов’язки начальника, Віталій Здомищук, котрий проходив громадські слухання на посаду начальника і якого не підтримали активісти Майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
люстратор Показати IP 21 Липня 2014 18:54
Біля міськради відкрито долари міняють, а ви говорите про святі речі... вони нам, людям, потрібні, а мєнтам навіщо?? Яка влада такі слуги !
Анонім Показати IP 21 Липня 2014 20:26
Полузащитник харьковского «Металлиста» и сборной Украины Эдмар сообщил, что получил повестку в армию

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus