USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На волинському меморіалі орудують вандали

2 Липня 2014 15:30
Керівник ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський разом з групою фахівців засвідчив факт руйнування братської могили на меморіалі жертвам голокосту у селі П’ятидні Володимир-Волинського району. Про це він написав у себе на сторінці у Фейсбуці, додавши фотодокази скоєного. Інцидент трапився 2 липня.

У результаті обстеження земельної ділянки, на якій у 40-х роках минулого століття захоронили закатованих нацистами 25 тисяч євреїв, виявили факт руйнування однієї з трьох могил шляхом закладання грабіжницьких шурфів.

Два шурфи заклали раніше, інші закладені протягом останнього місяця. Всього виявили 6 шурфів. Розмір шурфів близько 0,5х1,5 метра, глибина доведена до залягання поховання, про що свідчать людські рештки на поверхні закопаних шурфів.

«П'ятидні. Працюють мародери. Міліція відмовляється відкривати кримінальну справу. Кістки людей - жертв геноциду - шукачі золота залишають на поверхні. І це вже не "забор піска" для господарських потреб - як написали у 2011 році», - прокоментував у себе на Фейсбуці Олексій Златогорський.

Слід зазначити, що подібні факти святотатства відбувалися і в минулому, але жодної адекватної реакції з боку правоохоронних органів не було.

Фото зі сторінки Фейсбук Олексія Златогорського
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
гість Показати IP 2 Липня 2014 15:39
для цих людей немає нічого святого...
З княжого Показати IP 2 Липня 2014 15:57
Хай би по смерті їх могили порозривали. Мєнти позор вам!
До З княжого Показати IP 2 Липня 2014 19:54
Повідомите, коли копають - загребемо і дамо понюхати криміналу.
CiK Березовий Показати IP 2 Липня 2014 21:39
Зробіть там розкопки й доведіть що там поховані євреї в такій кількості. Більш ніж впевнений що там лежать вояки Червоної Армії.
Горілка на бруньках до CiK Березовий Показати IP 4 Липня 2014 17:21
Нє, там китайці з нунчаками, абсолютно впевнений! При чому в значно більшій кількості!
свояк Показати IP 3 Липня 2014 09:23
У Володимир-Волинському мер міста Петро Саганюк на старому еврейському цвинтарі дозволив будівництво трьох великих будинків і двох кафе. Так там так котловани з кістками викопували, а кістки ночами самосфали вивозили. І ніхто нічого не піднімав ніякого розголосу блін, бо то влада зробила в особі князя Петра Саганюка. А тута викопали три ямки, а шуму на всю область. Може нехай спочатку розберуться прокуратура і Старожитності Луцькі, з тим хто дава дозвіл на стройку трьох будинків і двох кафе у Володимирі на еврейському цвинтарі. Опреділіться спочатку з тим, а вже потім галасуйте !!
Кум до свояк Показати IP 4 Липня 2014 17:11
Ви так обізнані де єврейський цвинтар... Не знаєте - не пишіть дурню. Якщо бачили як вивозили кістки чого мовчали? Хто вивозив? Знаєте? То спитайте куди вивозили. Як щось знаєте, то кажіть тому, хто може щось реально робити, якщо не здатні самі. Тут строчити - герой. Ти діло зроби, а тоді говори.
Свояку Показати IP 4 Липня 2014 14:20
А чому цим мають займатися Старожитності? Ви з Володимира - займайтеся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus