USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто виховуватиме нових паралімпійських чемпіонів на Волині

17 Вересня 2015 16:32
Депутати обрали керівника «Волинського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»». Після довгої дискусії депутати врешті визначилися. «Інваспорт» відтепер очолить Юрій Костюк.

Відповідне рішення прийняли депутати під час другого пленарного засідання 36 сесії Волинської обласної ради сьогодні, 17 вересня.

Нагадаємо, в області довгий час не могли визначитися з тим, хто очолить «Інваспорт». Кадрова комісія перетворилася навіть на «дискусійний клуб».

На розгляд сесії пропонувалося три кандидати на посаду очільника «Інваспорту»: попередній очільник організації Володимир Гащин, чемпіон паралімпійських ігор Юрій Костюк та Андрій Розтока – майстер спорту України з футболу.
До слова, обидва останні кандидати – вихованці Володимира Гащина.

Додамо, кандидатуру Юрія Костюка пропонував депутат облради Роман Карпюк, який є очільником Академії рекреаційних технологій та права, де навчається Юрій Костюк. Сам Юрій Костюк пообіцяв традиційно покращувати матеріальну базу, інтегрувати людей з особливими потребами в суспільство, співпрацювати з навчальними закладами.
На його підтримку виступила і Ганна Гапонюк – очільниця Волинського фонду активної реабілітації неповносправних.

Конкурентом в цьому питанні виступив Андрій Розтока, який, з його слів, має досвід управлінської роботи.

Крім того, з його слів, спортсмени не хочуть змін в управлінні організації, які намагатиметься впроваджувати його опонент. Його підтримав і наставник Володимир Гащин, якого також пропонували залишити на посаді як альтернативний варіант рішення.

До слова, під час однієї із сесій облради, багаторазова чемпіонка з паралімпійських ігор з Волині Юлія Батенко-Бауман заявила, що перейде в іншу область, якщо нинішнього директора «Інваспорту» (Володимира Гащина) усунуть з посади.

Проти Юрія Костюка і на підтримку Володимира Гащина виступив сьогодні і Олег Хом’як - заслужений тренер України з пауерліфтингу. З його слів, тренерів, які співпрацюватимуть з очільником «Інваспорту» навіть не спитали, коли розглядали кандидатуру Юрія Костюка.
Він висловив побоювання, що якщо Володимир Гащин піде з посади, то інвалідний спорт на Волині розвалиться.

Голова ОДА Володимир Гунчик запропонував взагалі четвертий проект рішення: призначити Володимира Гащина на рік керівником, а Юрія Костюка – його заступником, аби той переймав досвід. А за півроку повернутися до цього питання.
Прозвучала і пропозиція призначити Юрія Костюка керівником, а Володимира Гащина – його заступником. Але, зауважив депутат В’ячеслав Рубльов, кожен керівник призначає собі заступників. Тому нав’язувати заступників хай молодому і недосвідченому – неправильно.

Зрештою, 47 з 52 депутатів проголосували за те, щоб призначити Юрія Костюка очільником «Інваспорту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Європа Показати IP 17 Вересня 2015 17:30
Нова молода команда на чолі із хапугою Карпюком рвуться до влади. До речі на Карпюка Р. було заведено кримінальні справи у Києві, яка їх доля - чи як завжди гроші вирішують усе. Чому не дослухаються до думки працівників?
12345 Показати IP 17 Вересня 2015 17:34
Вітаю,молодець!
інвоспорт Показати IP 17 Вересня 2015 17:48
це брехня що спортсмени проти костюка ми розтоку не наділяли такими повноваженнями
спайк Показати IP 17 Вересня 2015 19:00
пора гнати пенсіонерів подальше
волинь Показати IP 17 Вересня 2015 19:02
солодка пара розтока гащин пролетіли і слава богу
Луцьк до волинь Показати IP 17 Вересня 2015 23:37
Побачите, що буде через пару місяців. Схеми з авто на інвалідів вже відомі. О де корупція цвіте, починаючи з Карпюка.
Ріма Показати IP 18 Вересня 2015 08:32
Чергова брехлива лапша Ккадеміка Карпюка. Костюк ніколи не був і не являється студентом хваленої академії. Закінчував він Луцький інститут розвитку людини. Костюк помагатиме навчальним закладам? Не смішіть. Помагання будуть в одні ворота- Карпюка. Грошовий дерібан- головний принцип їхньої співпраці. А де зараз Загрева- бувший керівник управління освіти, Мазурик-бувший керівник лісового господарства- це все ставленики канденції Карпюка як виваженого заступника губернатора. А справа лежить у закрамах слідчого управління обласної міліції за стат. розкрадання майна з липня 2014 року. І всі тихо мовчать. На вибори рветься - перший у списках. Шановні журналісти перевірте про наявність даних документів. Вам буде цікаво.
Інна до Ріма Показати IP 18 Вересня 2015 11:41
Загрева сидить на лікарняному з липня місяця. Чекає що Карпюк, за великі гроші, її знову всуне на посаду начальника управління освіти
Вітьок Показати IP 18 Вересня 2015 09:42
На сесії ще екс бандюга Столяр пропіарився.Чомусь в статті його "забули".Де Вася там правди шукати годі.
ну народ Показати IP 18 Вересня 2015 12:40
Ну що за народ ці українці - знають що Столяри_Карпюки_Загреви_Бондарі-.злодії, брехуни, та бандюги, а все одно за них голосують
Олесь Показати IP 18 Вересня 2015 14:37
КАКАдемік зробив чергову чорну справу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus