USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто «випадає» зі списків виборців до місцевих рад

23 Вересня 2015 18:19
Переселенці, військовослужбовці строкової служби, в’язні, українці, які проживають за кордоном, а також особи, визнані судом недієздатними, не братимуть участі у виборах до місцевих рад.

Про це сьогодні у Львові під час прес-конференції повідомив експерт ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» Володимир Піньковський, передає кореспондент «Вголосу».

З його слів, ці категорії громадян України автоматично «випадають» зі списків виборців.

«Ухвалений Верховною Радою закон про місцеві вибори позбавляє права голосу переселенців, які не є членами територіальної громади, військовослужбовців, які проходять строкову службу і тимчасово не проживають за місцем реєстрації, громадян, які за вироком суду перебувають у місцях позбавлення волі, а також українців, які проживають за кордоном, та осіб, визнаних судом недієздатними», – пояснив експерт.

Щодо військовослужбовців, які не проходять строкову службу, то вони зможуть проголосувати на звичайних виборчих дільницях, розташованих за межами військових частин або формувань за місцем реєстрації свого проживання.

Загалом у виборах до місцевих рад цього року не братимуть участі понад 2 мільйони українців, що становить понад 4,5% усіх виборців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
одне питання Показати IP 23 Вересня 2015 20:35
цікаво, а кого вони будуть відносити до осіб, які проживають за кордоном? яким чином це будуть з"ясовувати? може, я не зовсім компетентний, але, здається, що по цій категорії виборців може визріти широке поле для маніпуляцій.
Любарт Показати IP 24 Вересня 2015 11:19
А яким боком Львів до Волині? Чому Ви не пишете, що відбувся 22 вересня круглий стіл у Луцьк на подібну тематику. Експерт ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» Віктор Стасюк про це все розповів присутнім. Хіба своя сорочка не ближче до тіла?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus