USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто є хто на виборчому окрузі №22: Костянтин Петрочук - партія Ляшка

8 Жовтня 2014 22:30
Головною темою на часі є кандидатський забіг-2014. Людей цікавлять справжні обличчя тих, хо пропонує віддати за себе голос. Хто є хто на виборчому окрузі № 22, через які партійні заслуги Петрочук Костянтин опинився у лавах партії головного «вилоносця» в Україні і чому саме його пропонують луцькому електорату розповідає "Під прицілом".

Лучанам пропонують "кота у мішку"

Купити "кота у мішку" під соусом скандальної репутації лідера "радикалів" Олега Ляшка - таку безальтернативну перспективу пропонує луцьким виборцям політична сила. Ні партійного минулого, ні впізнаваності серед місцевих політиків та підприємців у Костянтина Петрочука немає.

В біографічній довідці, розміщеній на сайті ЦВК, вказано, що кандидат - приватний підприємець від Радикальної партії. Він обіцяє підняти престиж армії, провести люстрацію, реприватизацію великих підприємств та подбати про благоустрій Луцька і Волині.



Декларації, зрозуміло на сайті ЦВК немає, і показувати її потенційним виборцям ніхто, схоже, не збирається.

Однак на сайті Держархбудінспекції є повідомлення про будівництво житлового будинку громадянином із таким прізвищем. Тож нерухомістю кандидат все ж таки володіє.

Як зразковий сім'янин зненацька зробився затятим політиком

Дізнатися про кандидата хоч щось можна, промоніторивши мережу.

Костянтин Петрочук із Луцька присутній чи не в усіх популярних соцмережах - Однокласники, Вконтакті, Фейсбук та Гугл плюс.

Донедавна всюди позиціонував себе як люблячий чоловік, щасливий батько та щирий товариш. Однак від травня світогляд користувача міняється в усіх соцмережах одночасно. З цього часу там можна побачити усю силу любові кандидата до партійного поводиря з вилами. Ба більше, на персональній сторінці Петрочука Вконтакті на аватарі - портрет лідера партії Олега Ляшка. У одній з соціальних мереж на головній світлині кандидат в обіймах із дружиною на фоні прізвища партійного лідера. Новинна стрічка рясніє агітінформацією в стилі Радикальної партії та патріотичними статтями. Кілька передруків зі сторінок однопартійців і жодного слова про самого Петрочука.



Цікаво, але у численних агітаційних наметах Радикальної партії навіть не знають імені новоспеченого кандидата, який балотуватиметься під прапорами політсили, за яку вони агітують.

То хто ж усе таки заховався за PR-патріотизмом політика з вилами?

З ім'ям новоспеченого кандидата у Луцьку пов'язано три підприємства: "Пік-транс", "Вуд експо" та "Вуд-авто".

Представники ЗМІ таки взялися подивитися чим саме заробляє собі на хліб ніким не знаний кандидат.

Спершу поїхали за адресою, яка вказана у ЄДР юросіб, на вулицю Саперів. Фірми, зареєстрованої у звичайній хрущовці, як і очікували, не було. Довго шукали бодай якусь інформацію, аж поки одна з сусідок роз'яснила, що у їхньому під'їзді такого підприємства ніколи не було. А в квартирі проживає пенсіонерка, яка є бабусею Костянтина Петрочука.



Не знайшлося фірм Петрочука і за іншою адресою - провулок Дорожній, 4. Як виявилось, одне з підприємств знаходилося тут, але вже з рік, як переїхало на інше місце.



Офіс фірми вдалося розшукати аж на Рівненській, 48.



З вигляду дверей офісної кімнати №209 навряд чи можна зрозуміти розміри комерційного розмаху кандидата через те, що ніде немає жодної інформації про бізнес Костянтина Петрочука.

За неафішованим бізнесом просвічує кримінал?

Втім, певні відомості про бізнес Костянтина Петрочука розшукати вдалося.

Виявляється, що кандидат під виглядом бувших у використанні кузовів до легкових автомобілів, насправді переправляв через кордон контрабанді іномарки. На той час дуже недешеві.

Зокрема, у поле зору правоохоронців потрапили такі авто: "БМВ 730" та "Фольксваген Туарег".

Згідно з даними правоохоронців загальна вартість цих двох машин наприкінці 2009 року становила 592 377 гривень. Транспортні засоби навряд чи можна назвати дешевими. І, очевидно, вони призначалися далеко не для бідних волинян.

Отож, кримінальну справу стосовно Костянтина Петрочука за фактом вчинення контрабанди легкових автомобілів, таки порушили у 2011 році. Ця справа потрапила у поле зору самого керівника Відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю УСБУ Волині.

Згідно з статтею Кримінального кодексу України, підозрюваному "світило" від трьох до семи років позбавлення волі з конфіскацією предметів контрабанди.

Ще через кілька місяців СБУ закрила справу.



Матеріали передали в обласну прокуратуру для подальшого розслідування. Загалом, слідчі органи працювали майже рік, однак справу таки закрили.

Півмільйона доларів боргу

Варто зауважити, що в липні 2012 року до фірми "Пік-транс" позивалась американська фірма-продавець, у якої Петрочук ніби то й придбавав кузови. Як було описано в матеріалах справи, волиняни неодноразово укладали договори на поставку кузовів від іномарок із позивачем.

Лише за місяць двома контрактами від 11 листопада та 1 грудня 2009 року в Україну доставили 165 кузовів. Загальна сума товару для луцького бізнесмена склала майже 70 тисяч доларів.

А згідно з правовою угодою між підприємствами, "Пік-транс" боргував фірмі-продавцю 618 266 доларів США.

Суд задовольнив позов повністю. Однак чи виконав судове рішення нинішній кандидат у нардепи України Петрочук, залишається невідомим, позаяк відповідач "Пік-транс" навіть свого представника на судову справу не направив.

Податкові махінації

У 2013 році директора та головного бухгалтера ТзОВ "Вуд-авто" притягали до адмінвідповідальності за заниження розміру податків.

Згідно з матеріалами справи, лише за півтора місяця, в період з 1 жовтня по 21 грудня занизили податок на прибуток на суму понад 13 тисяч гривень. Втім, за такі махінації на винних наклали штраф у розмірі 85 гривень та відпустили.

Іншого разу йшлося уже про 180 тисяч гривень. За які, зваживши всі за і проти, суддя Луцького міськрайонного суду Калькова постановила стягнути 90 гривень.



Ще досьогодні невідомо, що обіцятиме нововспечений політик Костянтин Петрочук виборцям, коли агітуватиме за свою кандидатуру до Верховної Ради України. Судячи з наведених фактів про бізнес-діяльність цього кандидата, залишається лише здогадуватися у чиїх інтересах він працюватиме.



Варто зауважити, що раніше Інформаціне агентство Волинські Новини поваідомляло про те, яку політичну і бізнесову кар’єру приховує політик Борис Загрева, який балотується від Луцького округу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
слюсар Показати IP 8 Жовтня 2014 22:48
Які інтереси..митницю піджать..де дирка зробилась..розібраними завозити..вузлами..на якій непримітній СТО збирати, робити через продажних ментів документи..все як раніш ..але з більшим розмахом..можна і СТО якесь буде купити..Вилоносець..олігархів не має..але мафіозі чим гірші..однако
лучанин до слюсар Показати IP 9 Жовтня 2014 08:28
Одним словом козел. Чітко видно де платив в слідчому в СБУ, суді хапузу Калькуовій це наша реальність і проект голубого
Слідчий Показати IP 8 Жовтня 2014 23:04
Чиста контрабанда. З фіктивними контрактами на не існуючі крмпанії за кордоном. Результат- мільйони гривень збитків державі..
Вася Показати IP 8 Жовтня 2014 23:12
Цікавий персонаж. Це якщо у Луцьку такі, то які ж по цілій Україні? От тобі і Ляшко...
Марія Показати IP 8 Жовтня 2014 23:21
Молодці, журналісти! Чудове знайомство з кандидатом!!!
123 Показати IP 9 Жовтня 2014 00:54
Таке саме путо як і Ляшко .
Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2014 02:23
Ляшко - зек, якого випустив Кучма з тюрми по амністії в середині 90-х років минулого століття
старший до Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2014 10:42
не тільки Зек, а щей пі-ас) клоун) і тому подібне! виборці ! на кого випокладаєте надії, голосуючи за ВИЛА?
провидець Показати IP 9 Жовтня 2014 06:53
І цей поганий. І дописувачі ті самі - отже штатні. Вгадайте з трьох раз, хто добрий. Компромат на найкращого роздаватимуть у четвер перед виборами. Виявиться, що взагалі нема за кого голосувати.
Лошаку до провидець Показати IP 9 Жовтня 2014 08:21
Умнічок..голосуй за нього..Він лиш маленький гвіздочок мафії нелегальго ввозу авто в розібраному вигляді, зборки за 100зелених українськими слюсарами, легалізацію цих автомобілів і продажем.Оці 100 зелених і перепадало простим українцям, без оподаткування звичайно.Ті документи.лиш маленька долька цього потоку нелегальних авто.Та ця схема мабуть і зараз діє.Побачиш везуть розібране авто на лаветі..догадайся сам не штатний ,що везуть..
лошаку до Лошаку Показати IP 9 Жовтня 2014 09:54
А хто тобі, переразвитому, сказав, що я за нього голосуватиму. Якщо ти не больний на голову, вгадай, хто хороший.. Я тільки про це. І не більше.
МРЕО Показати IP 9 Жовтня 2014 08:24
Костян! Дайош депутатство! Будемо тепер машини рееструвати як раніше,(машина в Дорогуську а документи вже з номерами готові!!)
Волинь моя Показати IP 9 Жовтня 2014 08:28
Журналісти то молодіці, але на чиє замовлення "матеріальчик"? Саме цікаве те, що перед виборами на технічних кандидатів від бувших при владі осіб, такого "матеріальчика" не зустрінеш, а от на їхніх конкурентів - з’являється ніби сам собою. Прочитав цю "замєтку". І що? Автор матеріалу пропонує широ вірити правоохоронному органу який справу закрив? Так і про ці органи матріальчик викладає. А на вартість "БМВ 730" та "Фольксваген Туарег", що становить 592 377 гривень якось уваги пропонується не звертати? Так на таких атомобілях їздять люди, що були, є і надіються залишитись при владі. В них ніхто не хоче запитати звідки і на які зарплати они ці автомобілі купили? Товариш "слідчий" певно детективів обчитався. Мільйон збитів бержаві? Це видно Янукович в тому 2011-му році мільйончик недоотримав. Товариш "слідчий" так сильно за цим переймається? Ну і "адмінка" 90грн. А кодекс про адмінпорушення хтось читав? Суддя винна що така санкція? Чи треба зі всіх бухгалтерів що допускають помилки стягувати тисячі, яких у них в житті не було? Я не проти висвітлення осіб і їх дій. Але коли журналіст пише матеріал про таке висвітлення - то у випадку подання фактів з завідомо навмисними спотвореними висновками, цей матеіал явно є замовним. А взагалі перед виборами знайомитись з особами кандидатів повинен сам кожен особисто. Іншого виходу немає.
розум Показати IP 9 Жовтня 2014 10:02
А що правда очі коле, шановна Волинь моя.
поціновувачка ВН до розум Показати IP 9 Жовтня 2014 12:28
Не правда - очі, а "джинса"- вуха...
Волинь моя до розум Показати IP 9 Жовтня 2014 15:31
А що саме мається на увазі під запитанням "чи правда очі коле"? Яка правда? Ви Закону дотримуєтесь? Чи тут агітуєте за беззаконня? Постанова слідчого СБУ для Вас виходить нічого не значить? То підіть в СБУ і про це скажіть. А то тільки тут можете "анонімно доносити" до громадскості свою "правду". Так само з судом - чого не оскаржуєте рішення суду якщо воно Вам здається незаконним? Теж вистачає розуму лише тут висловлюватись з цього приводу? А чи може розкажете читачам сайту звідки і яким чином можна взяти фотографії судових рішень і постанов органу слідства, зроблені "вживу", крім як не повідкривати самі справу в кабінетах суду чи органів слідства, яких навіть журналісту не дадуть? Чи дадуть? Просто так тихенько.. Але незаконно. І з чиєї цікаво "подачі". То яка правда і кому має колоти очі?
Мойша Показати IP 9 Жовтня 2014 10:20
А от наша канд.идатка їздить на деу і така гарна жінка, а на цю харю подивишся і стає зрозуміло - за собою не дивиться той і за країною не догляне.
поціновувачка ВН до Мойша Показати IP 9 Жовтня 2014 12:32
Хіба ж то деу? НЕ-НЕ-НЕ, то фордик! А ще в неї дім шикарний в елітному райончику (газетка "Сім"я і дім" писала)!
Сашко Показати IP 9 Жовтня 2014 10:37
та за Ляшка можуть голосувати лише слюсарі-сантехніки. Люди без освіти які просто не мають власної думки
поціновувачка ВН до Сашко Показати IP 9 Жовтня 2014 12:35
Люди які не мають власної думки голосують не за Ляшка, а за подачки, на жаль...
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2014 11:08
За недавніх часів іронізували про те, що в Донецьку хапали першого-ліпшого і посилали на керівну посаду від партії регіонів. Тепер проводимо подібну аналогію з Ляшком: ще недавно в радикальну партію входили Ляшко і його Розіта. То пан Ляшко будь-кого хапає, не розібравшись, хто є хто, і оформляє кандидатом у депутати...
Вибір Показати IP 9 Жовтня 2014 11:59
Невже хтось проголосує за п*дора? По результатах голосування за Ляшка буде видно, скільки в Україні п*дорів чи придурків. Хоча це одне й те ж
Юля Показати IP 9 Жовтня 2014 23:37
Як можна судити про людину з убогої заказної статейки. А коментаторі схоже судять по собі, мудрі люди не буде висловлюватись подібним чином.
пирожик і пустовіт Показати IP 12 Жовтня 2014 11:51
це ми заказали статтю і проплатили її.
123 Показати IP 17 Липня 2019 02:12
Його справами займалась Америка і це не було все просто так....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus