USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто з іноземців лишився працювати на Волині під час війни

24 Серпня 2022 22:40
Волинська обласна служба зайнятості працевлаштовує не лише українців, але й іноземців та осіб без громадянства. Це єдина адміністративна платна послуга Волинського обласного центру зайнятості. Для цього в установі функціонує сектор із питань застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Фахівці організовують роботу з питань видачі, продовження строку дії, внесення змін та скасування дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні, повідомляють у Волинському центрі зайнятості.

З моменту повномасштабного вторгнення в Україну економіка зазнала сильного нокдауну. Та за пів року вона оговталася і потроху набирає обертів. Попри війну, працювати на Волині лишилася низка іноземців.

Від 24 лютого до 24 серпня п'ятеро роботодавців надали пакети документів на видачу чи продовження дії дозволів для дев'яти іноземців.

Читати ще: Як на Волині знайти роботу через Telegram

У ТОВ «Топо повдер контінг ко. лтд», яке займається виробництвом фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик, троє китайців отримали право працювати як на керівних посадах, так і молодшим персоналом. Заробітна плата іноземних найманих працівників сягає від 65 тисяч гривень.

Ще на чотирьох підприємствах працюють громадянин Данії та Індії, а також швед, литовець, американець і поляк.

На Волині американець обіймає керівну посаду й опікується вирощуванням зернових, бобових і олійних культур. Громадянин скандинавської країни у нас контролює виробництво дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Виробництвом дерев’яної тари займається швед. Фруктами й овочами на Волині торгує литовець. Впроваджує нові технології у рекламному бізнесі громадянин Індії, а верхній одяг шиє поляк.

Водночас для шістьох громадян росії та білорусі було скасовано дозволи на застосування праці в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus