USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Хто з волинських комунальників боргує за газ найбільше

27 Лютого 2015 17:06
Більше половини коштів за використане блакитне паливо не виплатило комунальне підприємство «НововолинськТеплоКомунЕнерго», близько третини боргує «Володимир-«ВолинськТеплоКомунЕнерго». «Луцьктепло» отримало бронзу «гонки аутсайдерів» з показником розрахунку за газ 75%.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового енергетичного штабу при Волинській ОДА.
Як зазначив у своїй доповіді директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Володимир Банада, згідно з даними підприємств комунальної теплоенергетики, в січні 2015 року використали блакитного палива на 43,6 мільйона гривень, за які вже заплатили 32,1 мільйона.
Серед найбільших теплопостачальних підприємств, найбільшими боржниками є комунальне підприємство «НововолинськТеплоКомунЕнерго» (43,8%), «Володимир-«ВолинськТеплоКомунЕнерго» (67%), та «Луцьктепло» (75%).

Як зауважив очільник Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, минулого року тенденція була діаметрально протилежна – лідерами з розрахунків були Нововолинськ та Володимир-Волинський, «шкутильгав» Ковель і демонстрував найгірші показники Луцьк:

«Я хвалив Нововолинськ на передостанньомуу засіданні енергетичного штабу за високий рівень розрахунків та майже повну відсутність заборгованості, а сьогодні така картина».
Керівник ВОДА доручив своєму першому заступнику Сергію Кудрявцеву підготувати лист керівникам цих міст Віктору Сапожнікову та Петру Саганюку, в якому рекомендувати звернути увагу на ці питання та надати детальну інформацію про те, чому за два місяці ситуація з розрахунками змінилась в негативну сторону.

Щодо третього місця серед боржників, то «Луцьктепло» останнім часом - в центрі уваги міської влади та ЗМІ.
Так, з’ясувати, скільки ДКП «Луцьктепло» отримує коштів за надання в оренду своїх об’єктів для розміщення антен та вишок стільникового зв’язку, пробували нещодавно у Луцькій міськраді. Окрім того, міські депутати були занепокоєні: чи можлива приватизація підприємства, яке практично на межі банкрутства.

Також нещодавно йшлося, що екс-директор ДКП «Луцьктепло» планує поновитися на обійманій раніше посаді через суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 27 Лютого 2015 17:43
Закон економікм- там де є заборгованість , та є зловживання та крадіжки.
ЙОВАН Показати IP 27 Лютого 2015 20:12
напевне тут не врахована компенсація державою різниці в тарифах тепловикам, яку держава не спішить перераховувати
Анонім Показати IP 28 Лютого 2015 04:10
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus