USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Хто замовив Гандзюк»: активісти провели акцію протесту під Адміністрацією Президента

4 Лютого 2019 22:58
Близько 100 громадських активістів, колег та друзів Катерини Гандзюк провели неподалік будівлі Адміністрації Президента, акцію з нагадуванням, що досі не названо замовників вбивства радниці мера Херсона.

Учасники акції запалили лампадки та розгорнули плакати й банери з надписами «Вибачте, так а хто вбив Катю Гандзюк?» й подібними, повідомляє Укрінформ.

Активісти також запалили фаєри.

«На сьогодні вже пройшло 6 місяців з моменту нападу і 3 місяці з моменту смерті Катерини Гандзюк й досі правоохоронними органами не названо імен замовників цього вбивства», - підкреслив один з учасників акції, громадський активіст Богдан Чумак.

У ході акції активісти також нагадали, що нещодавно батько Катерини Гандзюк звинуватив у причетності до злочину голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука, а також голову Херсонської облради Владислава Мангера, який є членом партії «Батьківщина». У цьому зів’язку учасники заходу закликали парії БПП і «Батьківщину» відреагувати на подібні заяви батька Гандзюк й виключити вказаних осіб зі складу партій.

Після акції на Банковій активісти пішли на вулицю Турівську до офісу партії «Батьківщина», де обіцяли провести схожий захід.
Нагадаємо, що раніше голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Катерини Гандзюк і звернувся до правоохоронців з вимогою знайти тих, хто спонукав батька загиблої активістки до "інформаційної провокації".

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій, проте врятувати її не вдалося - жінка померла 4 листопада минулого року.

За підозрою в організації нападу на Гандзюк було затримано 5 осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Микола Паламарчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus