USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вбивство Гандзюк: СБУ вважає, що замовників було декілька

3 Листопада 2019 21:13
Служба безпеки України вважає, що в справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк може бути кілька замовників, зокрема голова Херсонської облради Владислав Мангер.

«Ми вважаємо, що замовник був не один. І швидше за все, були особи, які були в курсі того, що готується цей злочин», — заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, на даний момент Мангер вважається одним із замовників злочину, кримінальний авторитет Олексій Левін, місцезнаходження якого невідоме, розглядається слідчими як головний організатор.

За версією слідчих, ключова фігура Левіна пов’язує виконавців (групу Торбіна) і замовників (Мангера та інших).

«Ми працюємо в тому напрямку, щоб і інших замовників та інших притягнути до відповідальності. У нас є дані, що є підбурювачі, пособники, є особи, які знали, але не повідомили. Але, на жаль, поки ми не можемо їм висунути обґрунтовані підозри», — пояснив Тиводар.

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла понад 10 операцій, проте врятувати її не вдалося – жінка померла 4 листопада минулого року.

Координатор нападу на Гандзюк Сергій Торбін був засуджений до шести років і шести місяців позбавлення волі, а безпосередній нападник Микита Грабчук — до шести років в’язниці.

Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали по чотири роки ув’язнення, Віктор Горбунов — три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus