USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Хто замовив Катю Гандзюк? Активісти прийшли на з’їзд БПП

29 Січня 2019 14:36
Активісти провели акцію біля Міжнародного виставкового центру у Києві, де відбутвається з’їзд Блоку Петра Порошенка.

Про це пише Інформатор.

Таким чином вони привертають увагу до перебування у партії «Блоку Петра Порошенка» голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Ріщука. Активісти вважають, що вони співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства радника міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

«Після промови батька Катерини Гандзюк, у нас є не лише питання, але і конкретні прізвища. Сьогодні ці прізвища мали бути на з’їзді, що висуне Петра Порошенка в президенти. Гордєєв (голова Херсонської обласної державної адміністрації, – ред.)? Рищук (заступник голови ХОДА, – ред.)? Петро Порошенко, ви з ними? З людьми, що пов’язані з вбивством Катерини Гандзюк і дуже скоро будуть відповідати за це вбивство в суді як замовники? Чи ви з нами, українцями, які більше не будуть терпіти? Будемо дуже вдячні за поширення наших питань», – з такими словами до чинного президента звернулися від імені організації «Хто замовив Катю Гандзюк?»

Зазначається, що відомого активіста та громадського діяча Сергія Стерненка затримала поліція через те, що активісти завчасно не повідомили про намір провести акцію. Про це сам Стерненко написав у Facebook.
Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Інцидент стався біля під'їзду її будинку. Жінку з хімічним опіком більш як 30% тіла госпіталізували.

Правову кваліфікацію справи під тиском громадськості й резонансу справи змінювали кілька разів: "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин, 115 стаття – умисного вбивства).

Крім того, слідчий у справі Гандзюк погодився розглядати цей інцидент як спробу замовного вбивства.

3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що загалом поліцією затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Також 20 серпня у Херсоні суд арештував на 2 місяці без права внесення застави підозрюваного в нападі на активістку Катерину Гандзюк Віктора Горбунова (слідство каже, що він купив кислоту)

Раніше – 6 серпня - Херсонський міський суд ухвалив узяти під варту підозрюваного Миколу Новікова.

26 вересня Гандзюк опублікувала відеозвернення до української влади та звичайних українців з лікарняного ліжка. 4 листопада активістка померла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus