USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто має прибуток від «сланцевих схем» на Волині? ДОКУМЕНТИ

7 Листопада 2013 21:00
На Волині дозволили видобувати сланцевий газ, утім, як розповів один із волинських депутатів, жодних погоджень на це немає. Більше того, подібні речі – величезна загроза для екології Волині.

Під час однієї із нещодавніх апаратних нарад у волинській облдержадміністрації голова ОДА Борис Клімчук сказав, що дозволи на розвідку родовищ сланцевого газу на Волині дали італійські фірмі «Ені» ще у березні 2012 року.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ВИДОБУВАТИМУТЬ СЛАНЦЕВИЙ ГАЗ?

Так, зі слів депутата облради Олександра Пирожика, після ретельного аналізу документації вдалось віднайти рішення, що дало початок хитромудрій схемі-оборудці.

«Виявилось, що 12 березня 2012 року в облраді прийняли рішення, що погодило отримання спеціальних ліцензій на користування надрами дочірньому підприємству Національної акціонерної компанії «Надра України – «Західукргеологія», - повідомляє народний обранець.

На думку політика, відбулося таке-собі політично-бізнесове шахрайство влади, адже у «верхах» питання про користування нашими надрами вирішили «фактично за нас».

Обранець громади вважає, що без сприяння високопосадовців подібні махінації були б просто неможливими. Йому цікаво, хто ж у таких схемах «у долі»?

Як повідомила голова парламентського Комітету з питань екологічної політики народного депутата України Ірина Сех, у результаті використання подібних технологій на кожному кілометрі квадратному землі захоронять щонайменше 80 тисяч кубометрів отруєної хімікатами води, що назавжди залишиться в надрах використаних земель. Це буде мертва земля, на якій не можна буде ні жити, ні сіяти, зважаючи на вірогідність потрапляння хімікатів у верхні шари ґрунту.

«Вважаю, що волиняни повинні знати, які землі ми наражаємо на подібні небезпеки, віддаючи їх на поталу іноземцям. Одна з цих ділянок – Баулівська площа на території Володимир-Волинського та Іваничівського районів (466 квадратних кілометрів ліцензійної ділянки). Ще більшу територію займає Філімонівська площа – на землях Іваничівського та Горохівського районів – майже 493 квадратні кілометри ліцензійних ділянок», - прокоментувала Ірина Сех.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus