USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хтось малює, хтось стирає: у поліції розповіли, як водії приховують номери від автофіксації

12 Червня 2020 22:14
Після початку роботи автофіксації порушень ПДР в Україні водії почали вдаватися до різних заходів, щоб система не розпізнала держномер. Про це заявив перший заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в Facebook.

«Винахідливість деяких водіїв не перестає дивувати. Як тільки заробили камери автоматичної фіксації, як посипалися питання: а що, якщо закрити ДНЗ, замалювати символи, чи розпізнає його система, чи вдасться таким порушникам уникнути покарання?

Розповідаю: якщо навіть якимось чином ховається ДНЗ на авто, повністю або один чи кілька символів, і навіть якщо камера автоматичної фіксації не зможе розпізнати знак і зафіксувати це порушення, то відповідальність все одно настане», – написав чиновник.

За його словами, патрулі на дорогах завжди зможуть зупинити водіїв за подібні порушення. Наприклад, за експлуатацію авто без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, в тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію.

Можуть зупинити і якщо номер забруднений, і це не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів.

За це передбачено штраф у розмірі 170 грн. За повторне порушення – штраф 255 грн або громадські роботи та оплатне вилучення транспортного засобу чи без такого.

«Ось вам приклади такого порушення. Різні способи йдуть в хід: хтось малює, хтось стирає цифри. Ці водії отримали свої постанови.

Наостанок, порада від мене: найкращий спосіб уникнути відповідальності – не порушувати», – додав Білошицький.
Як повідомлялося, за 10 днів роботи системи автофіксації порушень ПДР порушники сплатили майже 7400 штрафів на загальну суму понад 1 мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Менталітет Показати IP 13 Червня 2020 06:57
Навіщо щодня платити кілька тисяч грн штрафів, якщо можна зафарбувати номер, і мооооожливо десь хтось колись спіймає і випише штраф на сто грн. Ахххаха.
Джек Показати IP 13 Червня 2020 14:17
Згідно ЗУ про ДОРОЖНІЙ РУХ,на авто має бути НОМЕРНИЙ ЗНАК ВСТАНОВЛЕНИЙ У ВІДПОВІДНОМУ ПІДСВІЧУВАНОМУ МІСЦІ! А не: номернІ знакИ!! Тобто спереду його може не бути зовсім!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus