USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Художниця з Волині підписує картини власними віршами

11 Грудня 2014 18:29
Сьогодні у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки «У шухляді часу – купкою листи» художниці Алли Навроцької.

На її відкриття завітала молодь, художники та поціновувачі мальованої творчості.

Сама авторка є викладачем художнього відділу Нововолинської школи мистецтв. Закінчила художньо-графічний відділ Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. Ще в дитинстві вирішила, що її майбутня робота буде пов’язана з малюванням.

Працює Алла Навроцька в стилі модерн. Її роботи наскрізь просякнуті символами. Символізм, як зізналася художниця, вона дуже полюбляє.

«В кожній картині людина має знайти те, що хоче побачити. На моїй виставці представлені роботи не одного року. Кожна робота як лист в якому є багато інформації і мною сказаної, і буде сказаної людиною, яка буде її дивитися та сприймати. А сприйняття залежить від багатьох факторів – віку, інтелектуального складу та душевного стану в момент споглядання. Сподіваюся, у моїх роботах люди побачать позитив», - каже авторка.

Вона часто підписує картини власними віршами, хоча інколи для підпису бере поезію в інших авторів.

Вдома у Алли Навроцької зберігається серія робіт написана за мотивами подорожей закордон.

Теплі слова про художницю сказала її сестра Наталя, яка зазначила, що Алла не малює пейзажі, а малює філософські картини в яких потрібно шукати глибину.

Директор Володимир-Волинської художньої школи Адам Михалик проаналізував напрямок в якому працює художниця і зауважив, що у модернізмі художні образи дуже складні, оскільки в ньому переплітається авторське «я», суспільні образи, минуле, сьогодення і, звичайно ж, мрії автора.

Колега художник з Володимира-Волинського Ігор Мацюк висловив думку, що мистецтво належить не народу, як говорили раніше, а тим, хто його розуміє і шанує митців:
«Кожна робота Алли примушує замислитися про те, що там зображено. В її роботах є велике філософське начало».

Творчі подарунки художниці, в знак подяки за виставку, зробили молодий пісняр Олександр Стемковський, виконавши авторську пісню, та науковий співробітник музею Богдан Янович, прочитавши власні вірші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
йолка Показати IP 11 Грудня 2014 22:49
гарна виставка і картини цікаві кожна по-своєму. хоча б наприклад, картину ,,принцип доміно,, я б радше назвала ,,мойри,, - бо в доміно сам принцип має трохи інакше значення - коли кістяшки стоять сторчма спираючись одна на одну - принцип взаємодії. та і кістяшок на картині трохи забагацько (в доміно їх лише 28). біля середньої фігури я б забрала кістяшку, а біля двох інших фігур позначила б одну дуплетом іншу шістками а всі інші кістяшки позначила б довільно, і яблуко жовте внизу зробила б надгризеним. якось так... на жаль малювати не вмію... думаю авторка не образиться на моє вільнодумство. може з часом замовлю в неї щось таке... справді картини такі, що зачіпають.
Дмитро Показати IP 11 Грудня 2014 23:18
Дійсно, виставка варта уваги.На жаль, творчі особистості у нас не цінуються. В пошані бандюгани, аферисти, блюдолизи...
свояк Показати IP 12 Грудня 2014 18:00
Був з дочкою і внуками у володимирському музеї десь рік тому. Скажу так - там персонал в музеї дуже хороший , грамотний , і дуже культурно -ввічливий. Гарні експонати, і прекрасний паркет, який він там почищений там, я ще ніде не бачив !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus