USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Кібер-IT-зона та майстерня робототехніки: у Луцьку створять інноваційний простір «SMART Volyn Hub». Фото

9 Листопада 2021 15:46
Інноваційний простір Smart Volyn Hub планують створити на базі корпусу «Меридіан» Луцького національного технічного університету. А занедбану будівлю планують реконструювати так, щоб у ній можна було розмістити коворкінги, івент-хол, майстерню робототехніки, кібер-ІТ-зони та багато іншого. Завдяки реалізації проєкту студенти матимуть змогу втілити у життя свої креативні ідеї та стартапи.

Презентація проєкту за участю представників влади та керівництва університету відбулася у Луцькому НТУ.

Як розповіла ректорка Ірина Вахович, протягом 20 років університет має на балансі занедбану будівлю – корпус «Меридіан», в якому нині вирішили створити інноваційний простір «SMART Volyn Hub».

«Ця будівля на вулиці Даньшина, 10 протягом довгого часу чекала інвестицій. Цього року ми розробили проєктно-кошторисну документацію. Мета проєкту – створити інноваційний осередок, де студенти зможуть проявляти свої навики, реалізувати свої сміливі ідеї», – зазначила ректорка та додала, що вартість проєкту із секторальною підтримкою становить майже 16 мільйонів гривень. Але за проєктною документацією потрібно 60 мільйонів гривень, тож вона сподівається на допомогу у фінасуванні міста та області.
Проєкт планують реалізувати протягом 2022-2023 років. Концепція інноваційного простору передбачає два коворкінги, івент-хол, майстерню робототехніки, дві майстерні дизайну, майстерню бізнесу, дві кібер-ІТ-зони, великий конференц-зал на 420 місць.
«Для шкіл, які розташовані у цьому районі, це дуже хороший конференц-зал. Ми будемо ним ділитися на умовах співпраці зі школами. Також цим залом хочуть користуватися коледжі поблизу», – сказала Ірина Вахович.
Натомість проректор ЛНТУ Надія Ковальчук додала, що передбачається створення бізнес-школи «Мануфактура креативу», залучення експертів та проведення інтерактивних заходів щодо розвитку стартапів, а підсумком буде організація та проведення пітчингу проектів (двічі на рік), з яких чотири буде профінансовано інвесторами для реалізації.
Відзначимо, що у питаннях реалізації стартапів в університеті сподіваються на співпрацю з польськими партнерами.


Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 9 Листопада 2021 16:18
А коли ЛНТУ зглянеться на будинок "офіцерів"? Там би щось амбітне замутити, щоб пам'ятка архітектури не перетворилась на руїни
Студент Показати IP 9 Листопада 2021 16:38
Меридіан - зачотний бар! Ліпше його відновити.
Васюки Показати IP 9 Листопада 2021 16:47
"коворкінги, івент-холи, майстерні робототехніки, кібер-ІТ-зони"..... Чомусь це нагадує "Москва-Васюки".
Анонім до Васюки Показати IP 9 Листопада 2021 21:10
ви сподіваєтесь, що автори проекту знають, на що ви натякаєте?
Випускник Показати IP 9 Листопада 2021 18:40
"...у питаннях реалізації стартапів в університеті сподіваються на співпрацю з польськими партнерами". Аби сподіванка здійснилась потрібна реальна угода, на папері, в двох примірниках, кожний з яких є юридично рівнозначним. А чому з польськими?
Оля Показати IP 9 Листопада 2021 23:34
Що це таке коворкінги, івент-хол?
Олі до Оля Показати IP 10 Листопада 2021 09:41
Вчить сучасну українську мову, вона вже давно не така, якою була в УССР
Анонім до Оля Показати IP 12 Листопада 2021 16:18
Ще той самий цех заводу з виробничою лінієї, а замість станків - комп'ютери.
Луцький ітшник Показати IP 10 Листопада 2021 00:54
Кібер-іт-зона це як?? Це просто додали багато слів з одного напрямку?? Тоді ще «діджиталізацію» забули.. а проЄкт схожий на диплом типового відмінника. Дай Боже їм хоч щось там відкрити.
До Луцький ітшник Показати IP 10 Листопада 2021 09:39
Не заважай пантуватись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus