USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кількагодинні черги та брак пального на Волині: що кажуть водії та ОВА

6 Травня 2022 22:21
У Луцьку на окремих автозаправних станціях виникають кількагодинні черги за бензином, газом та дизпаливом, що їх видають в обмеженій кількості. Налагодження стабільної логістики пального на Волині може зайняти до двох тижнів.

Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, та попередив про підвищення цін, інформує Суспільне.

Яка ситуація з чергами і пальним в обласному центрі

На вулиці Конякіна в Луцьку розташовані чотири автозаправні станції. До двох із них в обідню пору 6 травня утворилися черги за дизелем.
Як розповів водій рейсового автобуса «Луцьк – Шацькі озера» Петро Дикун, аби виїхати на маршрут, доводиться щодня стояти в черзі.

«Можуть дати 15 літрів і все, а мені на день треба 40. Я не знаю, де заправлятися. На кожній заправці по три години стояти нереально. Вже яка є ціна, але якщо буде по 60 гривень, то я не знаю, що з тими автобусами буде, які будуть ціни і що буде», – каже водій.

Читати ще: Україна з Польщею скасували дозволи на проїзд вантажівок із пальним

З його слів, для екстрених служб і громадського транспорту варто зробити окремі черги.

«От я стою, скільки переді мною легкових машин – могли б якусь одну колонку виділити. Так само міський автобус стоїть в черзі з цими самими легковими машинами», – додав Петро Дикун.
У другій черзі за пальним впродовж дня довелося очікувати водію мінівена Сергію. Чоловік каже: у першій черзі чекав півтори години, аби заправитися «соляркою», проте перед в’їздом на АЗС пальне скінчилося.

«З пів на дванадцяту стою, а зараз пів третьої. Три години. Машина організації, то мусово заправляти», – зазначив чоловік.
«Власників приватних автівок у Луцьку просять із розумінням ставитися до заправки пальним громадського транспорту та пропускати водіїв автобусів поза чергою», – говорить начальник управління транспорту та зв’язку Луцькради Віктор Главічка.

Дефіцит бензину в Україні спровокувало кілька факторів, зокрема, ракетні удари, ажіотажний попит і нова логістика.

«Ситуація покращиться із середини травня завдяки налагодженню постачання палива із ЄС», – повідомив раніше голова Комітету Верховної ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 7 Травня 2022 20:59
Бо треба дизель і бензин розділяти колонками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus