USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість постраждалих при штурмі будинку експрезидента Киргизстану зросла до 48

8 Серпня 2019 08:44
Кількість тих, хто отримав травми і поранення в ході штурму спецназом будинку колишнього президента Киргизстана Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш Чуйської області зросла до 48.

Про це повідомило в четвер Міністерство охорони здоров’я Киргизстана, передає УНН із посиланням на ТАСС.

«Кількість тих, хто звернувся за медичною допомогою склало 48 осіб, дев’ять з них відправлені на амбулаторне лікування», – йдеться в поширеному міністерством повідомленні.

За його даними, від отриманих поранень помер боєць спецпідрозділу. «Чотири людини госпіталізовані з вогнепальними пораненнями», – зазначає МОЗ. Всі постраждалі знаходяться в лікарнях Бішкека і Чуйської області.

Як повідомлялося, спецназ Киргизстану в середу зробив спробу силового захоплення ексглави держави, яка провалилася. Під час штурму і після нього один боєць спецназу був вбитий, ще понад 40 осіб отримали травми і поранення.

Президент країни Сооронбай Жеенбеков перервав свою відпустку і повернувся до Бішкеку, де в четвер вранці має намір провести засідання Ради безпеки.

Атамбаєв очолював Киргизстан від 2011 до 2017 року. Після звільнення він часто критикував свого наступника Сооронбая Жеенбекова, який до президентства очолював Соціал-демократичну партію. На початку червня 2019-го на мітингу Атамбаєв назвав Жеенбекова нелегітимним президентом, а парламент – «сопливим». Після того парламентська комісія заявила про причетність Атамбаєва до корупційних епізодів.

Наприкінці червня 2019 року парламент Киргизстану позбавив Атамбаєва статусу експрезидента та зняв з нього недоторканність. Перед тим Генпрокуратура визнала обґрунтованими обвинувачення, висунуті проти нього групою депутатів парламенту – в корупції та незаконному збагаченні. Розглядають шість незаконних епізодів.

У липні Атамбаєв зустрівся в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним, який після цього заявив про необхідність об’єднання людей навколо чинного президента країни Сооронбая Жеенбекова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus