USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Кількість смертей від раку простати може подвоїтися до 2040 року

9 Квітня 2024 23:18
Вчені прогнозують значне зростання смертності від раку передміхурової залози до 2040 року. Вони вважають, що кількість смертей від цього захворювання подвоїться з 1,4 мільйона у 2020 році до майже трьох мільйонів у 2040-му.

За висновками дослідження, яке провела комісія The Lancet, офіційна статистика, ймовірно, не відображає реальної кількості випадків раку простати. Багато чоловіків не проходять обстеження або не повідомляють про захворювання, особливо в країнах з низьким та середнім рівнем доходу, пише Sky News.

У групі найвищого ризику перебувають чоловіки, яким понад 50 років, а також ті, хто має генетичну схильність. Дослідники радять частіше проходити обстеження вказаним категоріям чоловіків, адже ця хвороба на ранніх стадіях зазвичай протікає безсимптомно.

Читати ще: Рак молочної залози не болить: волинські мамологи закликають жінок відкласти буденні справи і прийти на огляд

Також автори дослідження наголошують: важливо бути обізнаним у цій хворобі, адже вона є одним з найпоширеніших видів раку у чоловіків і становить 15% від усіх випадків виявлення онкології.

Крім того, за їхніми словами, потрібно провести більше досліджень за участю чоловіків різних етнічних груп, особливо західноафриканського походження.

«Оскільки дедалі більше чоловіків у світі доживають до середнього і похилого віку, зростатиме кількість випадків раку простати.

Ми знаємо, що цей «вибух» захворюваності неминучий, тому нам потрібно починати планувати і вживати заходів вже зараз», – зазначив Нік Джеймс, провідний автор комісії та професор Інституту дослідження раку в Лондоні.

Він переконаний, що «покращення ранньої діагностики та освітні програми допоможуть врятувати життя та запобігти погіршенню здоров’я від раку простати в найближчі роки».

«Це особливо актуально для країн з низьким і середнім рівнем доходу, на які припадатиме найбільша кількість майбутніх випадків захворювання», – зауважив Нік Джеймс.

Тому чоловікам старшого та похилого віку рекомендують пройти обстеження на рак простати, яке включає аналіз крові (ПСА) та огляд у лікаря-уролога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus