USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість загиблих у пожежах на Луганщині збільшилась до 11

1 Жовтня 2020 22:25
У зону ураження пожежами потрапив 31 населений пункт. З основних 8 осередків ліквідували поки тільки один.

В результаті масштабних пожеж у Луганській області станом на 19:00 четверга, 1 жовтня, загинули 11 людей, ще 17 постраждали, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, пише Корреспондент.

Відзначається, що 11 людей загинули, 17 постраждали з опіками і отруєнням чадним газом доставили в медустанови для надання першочергової допомоги.

«Локалізували і ліквідували 116 пожеж, ще на 30-ти ділянках спалаху працюють підрозділи рятувальників. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, охоплена вогнем, становить понад 11 тисяч гектарів», – йдеться в повідомленні.

Зараз на місці працюють понад 30 слідчо-оперативних груп. Проведено 20 оглядів місць подій у зоні пожеж, допитано 58 осіб – свідків і потерпілих.

Слідство перевіряє всі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли сепаратистів, умисний підпал, самозаймання трави і лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.
Тим часом в ДСНС повідомили, що в зону ураження пожежами на Луганщині потрапив 31 населений пункт.

«Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапив 31 населений пункт. З найбільш складних восьми осередків одне вогнище (№ 1) між населеними пунктами Байдівка і Половинкине (Старобільський район) о 12 год. 30 хв. 1 жовтня ліквідовано. Триває гасіння семи основних осередків», – йдеться в повідомленні.

Евакуйовано 120 осіб, у тому числі з: сіл Муратового – 35 осіб (розміщені в смт Новоайдар у школі і лікарні), Воронове – 40, Сиротине – 25, Осколонівка – 20 (евакуйовані з трьох сіл розміщені в м. Сєвєродонецьк). Наразі поширення вогню в бік м.Сєвєродонецьк немає.

Сьогодні пожежа набула подальшого розповсюдження на КПВВ «Станиця Луганська». Ситуацію ускладнюють сильні пориви вітру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правдиво Показати IP 2 Жовтня 2020 10:14
А нам всеодно з обКраденними владою пенсіями!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus