USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пожежі на Луганщині не могли загасити, бо керівництво ДСНС розікрало паливо для спецмашин

19 Листопада 2020 16:12
Однією з головних причин масштабних пожеж на території Луганської області влітку та восени 2020 року було системне розкрадання палива під керівництвом ГУ ДСНС у Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідування.

«Слідчі ТУ ДБР у місті Краматорську встановили, що однією головних причин масштабних пожеж на території Луганської області у вказаний період було системне розкрадання палива під керівництвом ГУ ДСНС у Луганській області. Майже у кожному структурному підрозділі вказаного управління за вказівки керівництва були придбані спеціальні технічні засоби – прилади для корекції одометрів автомобілів», – ідеться в повідомленні.

На думку слідчих, саме з використанням цих приладів систематично проводились маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а паливо розкрадали.

Таким чином, в управлінні ДСНС не було сформовано належний резерв паливно-мастильних матеріалів, спеціалізована техніка для гасіння пожеж під час виникнення масових пожеж на території області не змогла вчасно виїхати на місця пожежі, що не дало можливості їх оперативної локалізації.

Під час проведених обшуків виявлено та вилучено ймовірні знаряддя злочину, а також документи та інші предмети, що мають доказове значення для кримінального провадження. Також проведені допити службових осіб вказаного головного управління ДСНС.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомлялося, лісові пожежі в Луганській області почалися 6 липня і були погашені 11 липня. Вони охопили площу в понад 100 гектарів і знищили частину сіл. Загинули 7 осіб.

Вдруге пожежі почалися 30 вересня і були ліквідовані 8 жовтня. Згоріло понад 20 тисяч гектарів. Загинули 11 осіб і 19 травмовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Риторичне запитання Показати IP 19 Листопада 2020 17:36
Де відрубані руки?
Анонім Показати IP 19 Листопада 2020 18:02
Ставити с*ку до стінки... Толку не буде в цій країні, поки не буде "твердої" руки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus