USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Кількість загиблих від ракетного удару по Луцьку збільшилась до чотирьох, – Ігор Поліщук

11 Березня 2022 13:12
Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по військовому аеродрому у Луцьку збільшилась до чотирьох.

Про це повідомив мер Луцька Ігор Поліщук у прямому ефірі телемарафону UAразом.

«Орієнтовно о 5:45 пролунало близько трьох вибухів. Ракети влучили у аеродром. Служба ДСНС усуває наслідки цієї катастрофи. На місці працюють екологи. Станом на цю хвилину підтвердили інформацію про чотирьох загиблих та шістьох поранених. Ступінь поранення уточнюється», – зазначив мер Луцька.

Читати ще: Кількість загиблих на луцькому військовому аеродромі зросла, шестеро – поранені

Ігор Поліщук зазначив, що раніше в Луцьку СБУ затримала зрадника, який протягом десятиліття інформував ворога про ситуацію на військовому аеродромі та пересування літаків.«На превеликий жаль, у Луцьку був зрадник. Його затримали працівники СБУ. Це так званий авіалюбитель Ілля Сметанін, який співпрацював з ФСБ РФ і зливав їм інформацію щодо військового аеродрому та пересування літаків», – зауважив міський очільник.

Читати ще: Спіймали зрадника, який здав ворогу під обстріл луцький військовий аеродром

Щодо котелень, то Ігор Поліщук наголосив, що їх відключили за його розпорядженням з мотивів безпеки, тому що ці котельні були поруч з аеродромом.

Читати ще: По луцькому аеродрому випустили чотири крилаті ракети

«Їх вже ввімкнули, обладнання не постраждало, тому тепло надходить у домівки лучан та мешканців громади», – додав мер.

Як зазначив міький голова, на території військового аеродрому в Луцьку працюють екологи, бо ракета влучила у склад паливно-мастильних матеріалів.

Наразі екологи визначають збитки та вивчають ситуацію.

«На превеликий жаль, сьогодні не спрацювала система оповіщення, яку вмикають військові. Не спрацювала вона також і в Івано-Франківську, де також обстріляли військовий аеродром. О 4:37 ранку спрацювала повітряна тривога і в 4:55 надійшов сигнал про відбій. О 5:45 відбулися обстріли і лише о 5:49 пролунав сигнал тривоги, уже після того, як пролунали вибухи.

Тому сьогодні військові встановлюють, чи ці ракети летіли на наднизькій висоті, що їх не змогла ідентифікувати система, чи відбулися якісь інші події, які не дали можливості військовим вчасно подати сигнал про тривогу», – сказав міський голова.

Зауважимо, інформацію про чотирьох загиблих підтвердили й в обласному ДСНС. Як поінформував речник обласного управління ДСНС Волині Володимир Нестеров, від ГУ ДСНС області залучалось 10 одиниць основної та спеціальної техніки. Рятувальники витягнули з-під завалів 10 людей. З них – 6 травмованих, 4 загиблих.

Нагадаємо, станом на 9:00 годину 11 березня було відомо про двох загиблих військових внаслідок ракетного удару по аеродрому в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 11 Березня 2022 14:52
путін гори в пеклі.
Лучанин Показати IP 11 Березня 2022 14:53
Наші захисники герої. Царство їм Небесне. А герої не вмирають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus