USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кількість жертв землетрусів у Туреччині та Сирії перевищила 50 тисяч

26 Лютого 2023 10:29
Кількість жертв землетрусів у Туреччині та Сирії станом на 25 лютого перевищила 50 тисяч осіб, рятувальники продовжують роботу.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Так, кількість загиблих внаслідок катаклізму в Туреччини становить 44 218 людей. А в Сирії внаслідок стихійного лиха загинули 5 914 осіб.

Щодо постраждалих, то їхня кількість у Туреччині сягнула близько 20 млн, у Сирії – 8,8 млн, свідчать дані ООН.

В 11 постраждалих від землетрусів провінціях Туреччини продовжують роботу майже 240 тис. рятувальників, включно з волонтерами. Із зони стихійного лиха евакуювали майже 530 тис. осіб.

Читати ще: У Туреччині після землетрусу утворились гігантські розломи земної кори. Відео

Уряд Туреччини повідомив, що наразі зареєстровано 173 тис. зруйнованих або суттєво пошкоджених будівель. Також повідомляється, що понад 1,9 млн людей знайшли тимчасовий прихисток у притулках, готелях і громадських установах.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв відновити будинки протягом року. Водночас експерти наголошують, що влада має поставити безпеку вище швидкості.

Нагадаємо, 18 лютого у поруйнованій землетрусом турецькій провінції Кахраманмараш знову відбулися підземні поштовхи. Однак вони були не такі потужні, які ті, що призвели до страшних руйнувань і смертей 6 лютого.

Вже 20 лютого в турецькій провінції Хатай знову сталися одразу два землетруси, які пошкодили будинки. Загинули щонайменше 6 людей, ще майже 300 постраждали.

Читати ще: Потужні землетруси є можливими в Україні: коли це може статися

Після повторних поштовхів професор, доктор геологічних наук Начі Гьорюр попередив, що в Туреччині надалі зберігається небезпека повторних землетрусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus