USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Конфлікт у Ковелі спричинив міжнародний резонанс

10 Серпня 2016 10:15
Відомий в Україні телевізійний канал «NewsNetwork» повідомив про кричущий акт вандалізму, який стався на Волині у Ковелі, де на місці масового розстрілу під час війни євреїв встановили пересувний цирк та зоопарк.

Про це йдеться на сайті kowel.com.ua.

Скандальну тему відразу ж підхопило ізраїльське видання «The Time of Israel» («Час Ізраїлю»), яке виходить на п’яти мовах, опублікувавши резонансну статтю «В Україні подорожуючий зоопарк встановили на місці страти жертв Голокосту», яку за два дні лише в мережі Фейсбук користувачі поширили близько тисячі разів.
Журналісти розповіли, що у 1942 році в серпні, рівно 74 роки тому, закінчилося знищення всіх євреїв міста Ковеля. Відбувалося це на місці єврейського кладовища на вулиці Володимирській. Чоловіків, жінок, людей похилого віку, дітей убили і там же закопали. За мінімальними оцінками, було вбито 2,5 тисячі осіб.«Історія продовжується сьогодні, коли на тому ж місці, де знаходилося це кладовище, і де закопані ці люди, поставили пересувний цирк та зоопарк. Тим самим зробили кричущий вандалізм і наругу над пам’яттю», – заявляє директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

З його слів, всього в Ковелі знищили близько 15 тисяч євреїв.

Як переконує Едуард Долинський, чиновники та жителі міста добре знають історію про тисячі невинно убитих людей. Знають вони і те, що багато років єврейська громада Волині просить ковельську мерію і особисто міського голову Олега Кіндера облаштувати на місці трагедії меморіал пам’яті.

«Вже протягом п’яти років єврейська громада на Волині намагається зробити там меморіал. І кожен раз їм відмовляють. Виходить абсолютно дика ситуація, що в XXI столітті в Україні в 2016 році виходить цілковите середньовіччя», – каже в інтерв’ю телеканалу Едуард Долинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ковель Показати IP 10 Серпня 2016 11:57
Оце то новина. На тому місці вже більш ніж 20 років як побудовано палац культури. І розважальні заходи там постійно
Ковельчанин Показати IP 10 Серпня 2016 12:51
Нехай єврейська громада на Волині спочатку зробить проект меморіалу , винесе його на обговорення громадян Ковеля і з їх дозволу зробить там меморіал , а не з дозволу мера Кіндера .
Волинянин Показати IP 10 Серпня 2016 14:03
Надіюємось, що журналісти ВН прояснять цю ситуацію - де розташувався цирк, де будинок культури, де захоронення? Бо вкидування провокуючої на всіляку злість інформації вже відбулось, а тепер необхідно цю інформацію прояснити - чи дійсно так, хто дозволив, чи дійсно хотіли меморіал і т.д. Я бачу Волинь втягують в якусь гру нехорошу - хочуть розсварити людей - час від часудесь о год 12 по Аверсу крутять фільми - в дні коли згадували про трагедію (Волинська різня) показували якийсь фільм чорно-білий 1935-1945 року??? Про українсько-польську війну за часів Б.Хмельницького - як поляки мучили наших козаків і т.д. Перегляньте їхню програму телепередач
ковельчанину від ков Показати IP 10 Серпня 2016 15:33
Проект меморіалу надавався меру Кіндеру, з яким єврейські громади ведуть безуспішне листування протягом останніх 5 років. Чому міський голова приховував від громадськості цю інформацію - спитайте в нього. Після 20 років глуму на місці масових розстрілів треба ставити "крапку", тобто не влаштовувати там ніяких цирків і зоопарків. Досить ганьбити місто перед усім світом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus