USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 10.10

Кіпр, Австрія, Чехія та Польща: 8 країн ЄС не закриватимуть свої кордони для громадян України

10 Листопада 2021 15:09
Європейський Союз 9 листопада виключив Україну з переліку безпечних для подорожей країн, утім, тепер кожна держава окремо ухвалює рішення, чи забороняти українцям вʼїзд. Так, Кіпр, Естонія, Хорватія, Чехія, Нідерланди, Данія, Австрія та Польща оголосили, що не закриватимуть свої кордони для громадян України.

Про це свідчить інформація на сайті МЗС.

«Від 09.09.2021 року громадян України додано до категорії осіб, яким дозволено в’їзд на територію Республіки Польща. У тому числі з метою туризму», – йдеться в повідомленні.

Після прибуття до Польщі громадяни мусять пройти 10-денний карантин, який може буде скорочено, у разі наявності негативного результату тесту на SARS-Cov-2, виконаного не раніше 7–денного періоду з моменту в’їзду на територію Польщі. Ця норма стосується також дітей, які перетинають кордон до сусідньої країни.

Завершенням карантину вважається наявність у телеінформаційній системі, внесеного діагностичною лабораторією, запису про негативний результат тесту.

Утім, уникнути обов’язкового карантину після перетину кордону можуть особи які:

- пройшли повний курс вакцинації, і минуло 14 днів після отримання останньої дози вакцини (рахуючи від дня, наступного за днем щеплення), а проходження вакцинації підтверджено цифровим сертифікатом COVID ЄС або іншим документом польською або англійською мовою, який підтверджує щеплення вакциною, дозволеною в Європейському Союзі (Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson);

- є дітьми до 12 років, які подорожують під опікою дорослих, щеплених проти COVID-19;

- одужали не раніше ніж за 6 місяців до дня в’їзду до Польщі. Такі особи повинні пред’явити документ, що підтверджує факт захворювання, польською або англійською мовою, наприклад, європейський цифровий сертифікат COVID;

- водії та члени екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів, інспектори морської адміністрації,

- учні + супроводжуюча особа, студенти, слухачі, здобувачі післядипломної освіти, докторанти, дипломати, медики, працівники на сільськогосподарських підприємствах,

- спортсмени + тренери, лікарі, фізіотерапевти, судді, акредитовані журналісти, які в’їжджають до Польщі з метою участі у спортивних заходах,

- особи, які мають дозвіл на постійне проживання або карту довготермінового резидента країни-члена ЄС + членів їхніх сімей, які в’їжджають до Польщі з метою транзиту її територією.

Щодо Нідерландів, то з 13 листопада, крім свідоцтва про вакцинацію, для в’їзду буде необхідний негативний тест, а більш детальний перелік вимог ви можете переглянути на сайті МЗС — тут.

Естонія, Чехія та Хорватія вимагають пройти повну вакцинацію сертифікованими у ЄС препаратами (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm). А от Кіпр, окрім вакцинованих, приймає туристів з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленим до і після прибуття у країну.

«МЗС продовжує працювати з партнерами у країнах Європейського Союзу для збереження свободи подорожей українців», — зазначив Кулеба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus