USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кір на Волині: вакцинацію називають єдиним способом захисту

30 Січня 2018 11:00
Більшість дітей, які захворіли на кір на Волині та у Луцьку, не були вакциновані.

Про це йшлося під час оперативної наради в виконувача повноважень Луцького міського голови 30 січня.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук, протягом минулого року в Україні зафіксували 4882 випадки кору, а протягом перших двох тижнів січня на кір захворіли 1285 осіб, 856 з яких – діти. На Волині з жовтня минулого року зафіксували 49 випадків захворювань на кір – у Луцьку, Ковелі та 7 районах області, майже 76% серед них становили діти. Цьогоріч в області зафіксували дев’ять випадків захворювань, серед них – п’ять у дітей. У Луцьку серед тих, хто захворів з листопада, нараховувалося 20 дітей та один дорослий, лише п’ятеро дітей мали щеплення від кору.

Посадовець відзначив, що кір – інфекція, яка має різкий епідемічний процес і єдиним у світі засобом від її поширення є вчасне проведення вакцинації. Ефективним захистом від кору є вакцинація у віці року та шести місяців. Також потрібно вакцинуватися протягом 70 годин від контакту з хворим.

У Луцьку наразі не зареєстрували ускладнень від застосування вакцини. Протягом минулого року і цьогоріч спостерігають збільшення майже утричі кількості охочих зробити щеплення, підвищився рівень вакцинації дітей першого року життя. Вакцина, яка була в залишку на початку року, практично використана, тож нові дози перерозподілили зі Львівщини.

За станом на вчора, 29 січня, в місті було 800 доз вакцини КПК. Найближчим часом чекають додаткове надходження вакцини у Луцьк та область.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЯкщоПодумати Показати IP 30 Січня 2018 11:55
"серед тих, хто захворів з листопада, нараховувалося 20 дітей та один дорослий, лише п’ятеро дітей мали щеплення" - тобто 25% відсотків захворівших були вакциновані. А тепер питання: це вакцина не дієва чи епідемія штучна задля ажиотажу для вакцинування тою ж неякісною вакциною (а що завозить МОЗ, волосся дибки встає)?
Джек Показати IP 30 Січня 2018 11:57
Ур?ди,закупили вакцину,ніхто не купляє як раніше,то закідають бацилу.Бог вам суддя
Анонім Показати IP 1 Лютого 2018 13:12
єпідемія штучна. + реклама! платіть гроші за вакцини!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus