USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – загрозлива тенденція поширення кору

7 Травня 2018 11:25
Понад 400 волинян віком від 10 до 54 років цьогоріч захворіли на кір.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 7 травня.

В.о. директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко повідомила, що на Волині, як і в інших областях, є тенденція до збільшення кількості захворювань на кір. Вже зафіксували понад 400 випадків в області.

Захворюваність на кір реєструють в усіх районах окрім Любешівського та Ратнівського, а також міста Нововолинськ. Найбільше випадків реєструють у Турійському районі, Ковелі, Володимир-Волинському, Іваничівському, Камінь-Каширському районах. Водночас у двох навчальних закладах Нововолинська є випадки кору, що може сприяти поширенню інфекції в місті.

З початку року зафіксували 24 спалахи кору в області, 10 з них – у школах, 12 – у побуті. По 6 спалахів фіксували у Ковелі та Турійському районі. Причиною спалаху у Володимирі-Волинському стало проведення масового заходу. Серед тих, хто захворів на кір – породілля та її новонароджена дитина. Є загроза спалаху кору серед породіль Ковельського пологового будинку. У зоні ризику опинилися 50 вагітних та 9 породіль цього закладу, а також члени медичного персоналу, які контактували з хворою. Спалах кору фіксували у Ковелі серед трьох працівників патрульної поліції.

Загалом на кір на Волині захворіли 420 осіб, наймолодшому – лише 10 днів, найстаршому – 54 роки. Понад 60 % - не були щеплені проти кору. Отже, для того, щоб бути захищеними, 95 % волинян повинні отримати щеплення.

Голова ОДА Олександр Савченко повідомив, що за місяць кількість захворювань на кір в області збільшилася з 40 до 400, тож він розцінює цю тенденцію як загрозливу. Отже, він доручив розглянути конкретні заходи щодо подолання хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus